Platforma Zoom, folosită în pandemie pentru predarea online, coșmarul părinților și profesorilor 

Platforma Zoom, folosită în pandemie pentru predarea online, coșmarul părinților și profesorilor 

Școala în pandemie tinde să devină un coșmar pentru părinții obligați să-și țină copiii acasă, în fața calculatoatelor, dar și pentru profesori. Platforma Zoom, larg folosită pentru predarea online, s-a confruntat  cu o seri de probleme, iar unele școli din America au interzis-o încă din primăvară. 

Iată că una dintre aplicațiile a căror utilizare a explodat în criza coronavirusului, atât pentru școala online, cât și pentru munca la distanță sau întâlniri de afaceri, a pus din nou la încercare nervii părinților și profesorilor, după ce „a murit” brusc.

Timp de peste două ore, luni dimineață, mulți utilizatori nu au putut încărca Platforma Zoom; alții nu au reușit deloc să se conecteze și să participe la cursurile programate. Zoom a anunțat că încearcă să rezolve problema în timp util.

Momentul nu a fost cel mai bun pentru utilizatorii platformei, în condițiile în care multe școli din SUA tocmai începeau instrucțiunile online, după ce creșterea numărului de cazuri de covid-19 a blocat planurile de redeschidere a instituțiilor de învâțământ din multe state americane. 

„Azi a fost oribil”, a povestit Jacqueline Donovan, profesoară la Ceolgiul Broward County, din Florida. Fiica ei, în vârstă de 12 ani, Michaela și fiul în vârstă de 14 ani, Jayden, încercau să se conecteze la cursurile Platformei Zoom. Fără succes.

Bryan Grant din Crystal Lake, Illinois, tocmai și-a instalat  gemenii (de 3 ani ) și fiul de 5 ani în fața computerelor pentru a-și începe primele zile la grădiniță și școală.  Dar imediat a primit un mesaj urgent de la școala lor, chiar înaintea cursurilor, în care era sfătuit să folosească Google.

S-a grăbit să instaleze software-ul și să se conecteze, dar totul s-a transformat în haos, deoarece copiii din clădirea grădiniței au pornit sunetul, lucru pe care nu-l pot face pe Zoom. Fiul său de cinci ani aproape că plângea, în timp ce încerca să urmeze regulile și să ridice mâna pentru o întrebare, dar a fost întrerupt de alți copii care vorbeau peste el.

„A fost foarte dificil să trecem la  altceva, când eram foarte familiari cu Zoom”, a povestit tatăl copiilor.  El folosește Platforma Zoom și pentru jobul său de specialist în consultanță financiară și consideră că țara a devenit mult prea dependentă de un produs.

Și Darlene DiFrischia din Greeley, Colorado, și-a dat seama că prima zi de grădiniță a fiicei sale, de la laptop, avea să fie o provocare imensă. Iar când Zoom a căzut, situația s-a înrăutățit. Prima  întâlnire cu educatoarea a fost un fiasco, dar, cu chiu cu vai, s-a găsit o modalitate de a face să funcționeze, a spus ea.

Cei de la Zoom nu au dezvăluit cauza problemei, care a afectat, din câte se pare, ambele coaste ale Statelor Unite. Acțiunile companiei au scăzut sub 3% în timpul tranzacțiilor obișnuite.

Școlile, liceele și universitățile americane se bazează pe Zoom și tehnologii ca precum Microsoft Teams pentru a preda de la distanță și a reduce șansele de infecție în timpul pandemiei. Școlile de peste Ocean au început să se deschidă în ultima lună, fie alegând modelul tradițional, în clase, fie cel hibrid  sau online. În 2019, în timpul unui an școlar, aproximativ 80 la sută din școlile elementare și gimnaziale s-au deschis până în ultima săptămână a lunii august, potrivit Pew Research.

Serviciile de internet, începând cu Facebook și până la Amazon au și ele probleme mai tot timpul, dar doar câteva dintre ele au devenit atât de cruciale pentru companii, guvern și școli, încât absența lor poate provoca panică.

Zoom și servicii similare „au fost ridicate la rangul de ceea ce numim„ aplicații decisive pentru misiune”, a spus analistul tehnologic Tim Bajarin, președintele unei firme de consultanță. 

În aprilie, presa americană scria că FBI investigează cazuri în care o serie de conferințe video găzduite de Zoom au fost întrerupte de diverși indivizi care intrau neinvitați și proferau insulte sau difuzau clipuri pornografice, fenomen care are deja un nume – “Zoombombing”.

 

Ne puteți urmări și pe Google News