Evenimentul Zilei > Actualitate > Jeep vrea să fabrice un model de lux. Ce spune dezvoltatorul mărcii: „Când văd un Range Rover MĂ ENERVEZ”
Jeep vrea să fabrice un model de lux. Ce spune dezvoltatorul mărcii: „Când văd un Range Rover MĂ ENERVEZ”

Jeep vrea să fabrice un model de lux. Ce spune dezvoltatorul mărcii: „Când văd un Range Rover MĂ ENERVEZ”

Jeep, marca de automobile de teren deţinută de grupul Fiat Chrysler Automobiles, dezvoltă un SUV de lux care să concureze cu Range Rover sau Mercedes, scrie Bloomberg, citată de Agerpres.

Informația a apărut săptămâna trecută, în cadrul unei declarații a lui Sergio Marchionne, directorul Fiat Chrysler, cu prilejul inaugurării unei reprezentanţe Alfa Romeo şi Maserati în apropiere de Toronto .

Vânzările Jeep la nivel mondial au crescut de patru ori după 2009, însă Marchionne susţine că marca ratează o oportunitate importantă. 

„Atunci când văd un Range Rover mă enervez pentru că ar trebui să fim în măsură să facem şi noi un model similar. Şi vom face”, a spus Marchionne. 

Acesta a refuzat să ofere detalii specifice despre SUV-ul de lux, dar a precizat că firma nu a inclus acest vehicul în planul său pe următorii cinci ani pentru că nu a dorit să dezvăluie prea curând acest secret. 

În timp ce un Range Rover poate costa până la 100.000 de dolari, cel mai scump model al Jeep este în prezent Grand Cherokee, ale cărui preţuri pornesc de la 30.000 de dolari şi pot ajunge la 60.000 de dolari pentru modelul complet echipat.