Evenimentul Zilei > Actualitate > Jay Z a plagiat melodia unui artist elvețian, căruia urmează să îi plătească jumătate din încasări
Jay Z a plagiat melodia unui artist elvețian, căruia urmează să îi plătească jumătate din încasări

Jay Z a plagiat melodia unui artist elvețian, căruia urmează să îi plătească jumătate din încasări

Rapperul american Jay Z a folosit o creație a artistului elvețian Bruno Spoerri într-una din piesele sale, fără a-i cere permisiunea, motiv pentru care urmează să îi plătească acestuia jumătate din încasările pe melodie, relatează joi 20minutes.ch.

Cântărețul american a negat mai întâi că ar fi utilizat partitura saxofonistului și pianistului elvețian. Deocamdată nu au fost evaluate încasările pe piesa 'Versus', lansată în 2013, a declarat Bruno Spoerri agenției ATS, confirmând o informație apărută în 'Tages Woche'. Melodia plagiată este 'Lilith-on the way', compusă de Spoerri în 1978.

Bătălia juridică a durat peste un an și jumătate, Jay Z recunoscând că a utilizat piesa elvețianului doar acum câteva luni. O primă ofertă de înțelegere a fost refuzată, fiind considerată prea mică.

În vârstă de 79 de ani, Bruno Spoerri trăiește din muzică din 1967. Printre altele, a condus Festivalul de jazz de la Zurich și înaltele școli de muzică din Zurich și Lucerna.