Evenimentul Zilei > Actualitate > Japonia: Un bărbat paralizat a fost forțat să se târască pe scări, pentru a putea intra în avion
Japonia: Un bărbat paralizat a fost forțat să se târască pe scări, pentru a putea intra în avion

Japonia: Un bărbat paralizat a fost forțat să se târască pe scări, pentru a putea intra în avion

O companie aeriană low-cost din Japonia și-a cerut scuze, miercuri, după ce un bărbat paralizat a fost forțat să se târască pe scări, din scaunul cu rotile, pentru a putea intra în avion.

 

Hideto Kijima, în vârstă de 44 de ani, se întorcea la Osaka, dintr-o vacanță în Amami, o insulă din sudul Japoniei, luna trecută, când un angajat Vanilla Air i-a spus că regulile de securitate ale companiei le interzic să transporte pe scări vreo persoană. Micul aeroport nu are lift pentru transportul pasagerilor cu handicap la ușa aeronavei.

Domnul Kijima, care este paralizat de la brâu în jos, a declarat într-un blog că a fost forțat să se târască pe scări folosindu-se doar de brațe. Ziarul Asahi a afirmat că bărbatul a trebuit să se târască pe aproximativ 17 scări.

Vanilla Air, compania low-cost care face parte din grupul de companii de transporturi aeriene All Nippon Airways, a declarat că i-au cerut scuze domnului Kijima. „Ne pare rău că i-am cauzat dificultăți“, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, adăugând că, între timp, transportatorul a remediat situația, impunându-se obligația de a avea ascensoare pentru persoanele cu handicap în respectivul aeroport.

Compania aeriană interzisese inițial transportul pasagerilor care nu puteau merge la îmbarcare în aeroportul din Amami, deoarece era periculos ca o persoană să fie dusă pe brațe pe scări, conform purtătorului de cuvânt.

Domnul Kijima, care călătorește frecvent în afara Japoniei, a declarat pentru Nippon TV, miercuri, că a fost „surprins“ atunci când personalul i-a spus că nu va putea să zboare dacă nu reușește să se urce pe scări. „M-am întrebat dacă personalul aeroportului consideră sau nu că situația este greșită“, a adăugat acesta.