Acuzaţiile: lipsire de libertate, tâlhărie, uzurpare de calităţi oficiale şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Cei doi riscă până la 25 de ani de închisoare, deşi anchetatorii nu au recuperat încă banii furaţi, pe care speră să-i găsească în conturi bancare deschise de cei doi în Italia.

"Am cerut comisie rogatorie, ceea ce înseamnă că va dura ceva, însă sperăm să ajungem la ei", au explicat surse din cadrul Parchetului General.

Poliţiştii nu-l aveau pe Ursuţ în baza de date

E drept că nici armele automate Kalaşnikov 47 pe care le-au folosit pentru a ataca maşina blindată a G4S nu au fost descoperite până acum. "Probabil că le-au ascuns pe undeva, însă cu certitudine nu au fost scoase din ţară", au adăugat sursele citate.

Chiar şi în lipsa banilor şi a armelor, probele împotriva celor doi sunt mai mult decât suficiente: 18 teste ADN care au indicat profilul lor genetic, atât pe combinezoanele şi mănuşile negre pe care le-au purtat, cât şi pe tetierele maşinilor pe care le-au folosit la comiterea jafului.

"Chiar dacă şi-au pregătit în amănunt lovitura, au greşit şi au lăsat urme. A fost o anchetă dificilă, cu atât mai mult cu cât poliţiştii maramureşeni nici măcar nu-l aveau pe Ursuţ (autorul a patru asasinate în Suedia şi în Italia şi suspectat că ar fi împuşcat doi poliţişti) în baza cu posibili suspecţi", au încheiat sursele citate.