Evenimentul Zilei > Actualitate > Jaf la locuința cântărețului James Blunt. Autorii sunt români
Jaf la locuința cântărețului James Blunt. Autorii sunt români

Jaf la locuința cântărețului James Blunt. Autorii sunt români

Doi români sunt acuzați că au comis un jaf la locuința artistului britanic James Blunt, din insula spaniolă Ibiza. Românii făceau parte dintr-o bandă specializată în spargeri de locuință și jafuri.

Doi români sunt acuzați că au comis un jaf la locuința cântărețului britanic James Blunt din Ibiza. Românii făceau parte dintr-o bandă de spărgători care acționau în zonă.

Garda Civilă spaniolă i-a arestat pe cei doi interlopi de origine română, în Ibiza, conform publicației Mallorca Diario. Din casa cântărețului britanic, hoții au furat haine, un ceas de la bunicul său și o baionetă. Aceasta era un suvenir pe care artistul îl deținea din perioada în care a fost soldat în armata britanică. James Blunt a luptat în războiul din Kosovo.

În vârstă de 46 de ani, James Blunt s-a arătat dispus să plătească o recompensă pentru a-și recupera lucrurile furate. El a declarat că acestea au o valoare sentimentală și de aceea sunt inestimabile.

„Singura mea tristețe reală este că au luat niște butoni, un ceas de buzunar vechi care îi aparținea bunicului meu și o baionetă din perioada mea ca soldat în războiul din Kosovo din 1999”, a spus artistul.

Românii aacuzați de jaf la casa lui James Blunt

Cei doi infractori români fac parte bandă bine organizată care se ocupă cu jafuri și spargeri în locuințele din Ibiza. Ei au fost arestați de ofițerii Gărzii Civile în urma unei operații ample, organizată ca urmare a numărului ridicat de spargeri semnalate în insulă.

Hoții erau bine organizați și supravegheau locuințele până ce proprietarii plecau de acasă. Apoi, dezactivau sistemele de alertă și pătrundeau în interior, de unde furau lucruri de valoare.

Ei au fost prinși după ce polițiștii au pus sub supraveghere mai multe case. Polițiștii i-au reținut chiar după o spargere, pe când plecau cu lucrurile furate.

„Peștera comorilor” găsită de polițiști

În urma cercetărilor, polițiștii au reușit să stabilească circa 12 jafuri – printre ele numărându-se și cel din casa lui James Blunt.

Ulterior, oamenii legii au descoperit și o locație în care hoții ascundeau bunurile furate, în vederea comercializării. De aici au fost recuperate obiecte furate în valoare de 300.000 de euro. Printre acestea se numără două sculpturi și mai multe picturi de la autori renumiți, ceasuri din secolul XIX, tacâmuri din aur și argint, bijuterii etc. De asemenea, au mai fost găsite sute de sticle de vin, coniac și șampanie.

Ancheta nu s-a încheiat, încă. Polițiștii spanioli îi caută și pe ceilalți membri ai bandei pentru a-i aresta.