Strategia hoților este relativ simplă.  Aceștia oferă o adresă de corespondență imobile din UK și contactează diferite persoane din România care scot la vânzare telefoane, camere video sau aparate foto și se arată interesați de produsele respective.

Aceștia sunt de acord să cumpere produsul și trimit în cel mai scurt timp banii, pentru a demonstra să sunt de bună credință. Prin urmare, aceștia solicită datele bancare ale vânzătorului și falsifică niște presupuse ordine de plată, cu antetul și elementele de identificare ale unor bănci din Marea Britanie, implicându-le, fără știrea lor, în fapta cu iz penal.

După ce victimele au căzut în plasă, escrocii susțin că banca le solicită, pentru efectuarea viramentului, codul emis de firma de curierat. În momentul în care românii trimit coletul spre Marea Britanie și transmit „cumpărătorilor” ID-ul acestuia, se rupe filmul: telefoanele de UK ale autorilor sunt închise imediat, aceștia ridică pachetul, iar românii creduli rămân cu buza umflată, fiindcă banca nu virează în contul lor nici un ban, scrie Spynews.

Te-ar putea interesa și: