Evenimentul Zilei > Justitie > Izaura şi Florin Ánghel, criză de nervi la Tribunalul Constanţa la vizionarea flagrantului cu Mircea Băsescu, cerut chiar de ei. Marian Căpăţână: „Banii sunt la Aversa”
Izaura şi Florin Ánghel, criză de nervi la Tribunalul Constanţa la vizionarea flagrantului cu Mircea Băsescu, cerut chiar de ei. Marian Căpăţână: „Banii sunt la Aversa”

Izaura şi Florin Ánghel, criză de nervi la Tribunalul Constanţa la vizionarea flagrantului cu Mircea Băsescu, cerut chiar de ei. Marian Căpăţână: „Banii sunt la Aversa”

Înregistrările realizate în flagrantul după care familia lui Sandu Ánghel, zis Bercea Mondial, a ajuns să fie judecată pentru şantaj la Mircea Băsescu, au fost vizionate, astăzi, la Tribunalul Constanţa. Deşi solicitarea venise din partea lor, Izaura şi Florin Ánghel, fiica şi fiul lui Bercea Mondial, au făcut un scandal monstru acuzând că imaginile ar fi trunchiate de procurori. “La Klaus Iohannis mă duc să-mi caut dreptatea” a anunţat Izaura

Cele două înregistrări, o tentativă de flagrant din 26 martie 2014, respectiv flagrantul din 29 mai 2014, au fost vizionate în prezenţa lui Mircea Băsescu şi a familiei Ánghel, Izaura, Fănica, Grinică şi Florin (aflat în boxă) şi a lui Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial. Florin a făcut circ în sală, strigând că s-a săturat de Mircea Băsescu şi nu mai suportă să stea lângă el. A fost potolit de judecătoare. Izaura, indignată, a  acuzat că „multe vorbe lipsesc din registrări, nu este bine aşa, trebuia să fie toate în acelaşi loc ca să pot dovedi că noi suntem nevinovaţi”. La ieşirea din sală, Izaura a strigat la Mircea Băsescu „Mi-ai şters probele!”. Fiica lui Bercea Mondial este decisă să meargă în audienţă la ministrul Justiţiei şi la preşedintele Klaus Iohannis „pentru a-mi căuta dreptatea”

„Unde sunt banii, Mariene?”

Reacţia vocală a membrilor familiei lui Sandu Anghel poate fi explicată de faptul că imaginile vizionate nu păreau a-l incrimina pe Mircea Băsescu. În prima înregistrare, după discuţia dintre Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, în birou apar soţia lui Bercea Mondial, Fănica, şi fiul, Florin. Când Fănica îl întreabă pe Căpăţână „Unde sunt banii Mariene ?, acesta răspunde „La Aversa”. Mircea Băsescu le propune membrilor familiei Anghel să le ofere nişte bazine, pe care el le-a achiziţionat cu 25.000 de euro. Le sugerează ca ei să le vândă cu 10.000 de euro, să  mai pună şi ei 10.000 euro, şi să îşi angajeze un avocat bun pentru a-l scăpa pe Bercea. Fănica refuză şi îi cere lui Marian Căpăţână, să îşi treacă casa pe numele ei ,”dacă nu poţi să ne dai banii”. Din a doua înregistrare ar lipsi, printre altele, momentul în care, potrivit Izaurei, procurorul i-ar fi spus lui Mircea Băsescu: „Să dai sticla de whisky că te-am scăpat de ţigani”.

Pavel Abraham-„Trăirile personale ale clienţilor mei nu se regăsesc în înregistrări”

Nemulţumit a fost şi avocatul Pavel Abraham care, la final, a declarat că înregistrările aveau o mulţime de sincope. „Clienţii mei mi-au spus că lipsesc imagini. Deci trăirile lor personale nu se regăsesc în forma respectivă”. El a cerut instanţei o expertiză „Se poate stabili astfel dacă s-au făcut intervenţii, sau nu, şi de ce nu s-au consemnat de către autorităţi dacă au avut aceste  imagini, în întregime, cu tot ceea ce s-a întâmplat acolo”. Pavel Abraham a mai cerut „să fie audiate toate persoanele care au partipat, indiferent din ce parte, la realizarea flagrantului, cel care a făcut transcrierea, de ce nu a transcris integral. Documentele din dosar nu corespund cu ce am văzut astăzi”. Nelu Taşcă, avocatul lui Mircea Băsescu a precizat, însă, că înregistrările şi transcrierile sunt în instanţă. „Nu pot veni să spună că au ascuns ceva. Normal că Parchetul, în momentul în care face nişte acuzaţii, aduce în instanţă probele pe care le consideră concludente. Dar la dosar e întreaga inregistratre”, a explicat Nelu Taşcă.