Evenimentul ZileiSocialIvermectina nu este eficientă împotriva COVID-19. „Poate duce la orbire” 

Ivermectina nu este eficientă împotriva COVID-19. „Poate duce la orbire” 

Ivermectina nu este eficientă împotriva COVID-19. „Poate duce la orbire” 
Ivermectina este un agent antiparazitar care, în România, se găseşte doar în farmaciile veterinare. Nu este autorizat în UE pentru tratarea Covid-19, susțin medicii veterinari.
Ivermectina nu este eficientă împotriva COVID-19. Şi totuși se golesc farmaciile de acest medicament. De ceva timp circulă informația că ar putea trata infecţia cu SARS-COV-2. Dar medicii veterinari spun că nu este adevărat.

Ivermectina nu este eficientă împotriva COVID-19! Poate duce la orbire

Stocurile cu Ivermectina s-au golit rapid, după ce pe reţelele sociale s-a afirmat că medicamentul folosit pentru deparazitarea animalelor ar ucide virusul. Medicii veterinari avertizează însă că Ivermectina este periculoasă pentru oameni și poate duce chiar la orbire.

Medicul veterinar Aurelian Ștefan avertizează: Acest medicament este folosit pentru problemele cauzate de paraziți externi. Din gama scabie (râie), alte parazitoze mai profunde ale pielii. Sub nicio formă nu recomandăm și nu văd de ce ar putea fi folosit așa, empiric, de oameni”.

Ivermectina nu ar recomanda-o în tratamentul anti-Covid-19. „Exclus!

„Medicii veterinari nu prescriu așa ceva, cred că este vorba de o isterie care arată cât de fragili suntem în față fake news.

Nu cred că colegii mei vor ceda în față presiunilor oamenilor care se prezintă în spitale.

Noi suntem responsabili atât pentru animăluțe, cât și pentru sănătatea oamenilor”, a spus doctorul.

„Românii au o mare atracție pentru senzațional și pentru aceste experimente sociale de pe social media, cineva lansează o bombă și multă lume merge pe această cale care este toxică. Trebuie să știe românii că o supradoză de Ivermectină la animale produce orbire”, a subliniat medicul la digi24.

După ce s-a aflat că Mihai Budeanu, membru al trupei 3 Sud Est, a fost tratat cu Ivermectină, ştirea a devenit virală.
Artistul ar fi primit acest tratament la recomandarea medicului român Ion Alexie, şeful secţiei de boli infecţioase al unui spital din Las Vegas. Deşi medicamentul nu este aprobat în UE pentru tratarea COVID-19.
Ivermectina este un medicament din categoria antiparazitarelor folosit deocamdată în România doar în farmacia veterinară. În America el este autorizat, iar unii medici de acolo l-au folosit în această perioadă pentru tratarea pacienilor infectați cu coronavirus.
Mai multe studii internaţionale au arătat că este bine tolerat de om. Acestea sugerează că ar putea fi folosit pentru a preveni sau chiar a trata infecţia cu SARS-CoV-2. Medicul Pierre Kory, specialist în boli ale plămânilor de la Spitalul Aurora St. Luke din Milwaukee, a fost audiat anul trecut în congresul american pe acest subiect.

Ivermectina nu este acel medicament miraculos

Ivermectina este un medicament utilizat strict pentru deparazitare şi tratamentul scabiei. Dar în SUA și America Latină medicamentul este considerat a fi un leac miraculos anti-Covid. Este autorizat de FDA.

OMS şi autoritatea SUA pentru medicamente, FDA, totuși avertizează faţă de acest tratament.

Pentru a avea certitudine că preparatul este cu adevărat un remediu indicat persoanelor infectate cu coronavirus, atrag atenţia experţii, e nevoie de teste suplimentare.

Front Line COVID-19 Critical Care Alliance, în schimb, o asociaţie a medicilor specializaţi în terapia intensivă, a ajuns, în urma evaluării rezultatelor unor studii clinice, la concluzia că medicamentul slăbeşte evoluţia bolii şi amplifică procesul de vindecare la persoanele cu forme uşoare sau medii. Iar în ce priveşte formele grave, preparatul nu ar mai face necesară spitalizarea pacienţilor şi ar reduce mortalitatea.


Accesează: