Plecând de la declaraţia sa pentru Wall Street Journal în care spune: ”Nu știu dacă voi mai reveni vreodată la această afacere, dar știu că atenția mea pe viitor se va concentra pe ceea ce fac aici, la Washington. Așa că luarea acestei decizii este corectă pentru echipa și partenerii mei”, se poate înţelege destul de clar care sunt priorităţile ei şi spre ce tinde.

Despre abiţiile fiicei preferate a lui Donald Trump a scris şi Michael Wolff  în cartea sa unde spunea că Ivanka va candida la președinție înaintea soţului ei Jared: "Prima femeie președinte va fi Ivanka Trump".

Acuzată mereu că este doar o femeie răsfăţată care vinde sandale, pantofi şi haine, în timp ce este cu gândul la Casa Albă, a determinat-o să iasă din toate afacerile, nu numai că aşa impune funcţia pe care o are, ci şi să scape de această etichetă, de fata bogată a lui tata.

Astăzi ce vedem? O Ivanka total schimbată. Cu ţinute mai puţin extravagante, unele chiar ieftine, discursuri politice bine pregătite, pozând în mamă dedicată care ştie să-şi împartă  viaţa personală cu cariera, şi care te face să te întrebi dacă nu cumva ţinteşte acolo unde deja presa speculează: Prima femeie preşedinte a Statelor Unite ale Americii.

Dacă tatăl ei, perceptut ca o stea de televiziune, fără experiență politică, a devenit președinte SUA, ea de ce n-ar reuşi?

Nici o şansă spune strategicul Republican, Rick Wilson, care a declarat că Ivanka "are mai multe șanse de a conduce un Volvo ca să-şi viziteze soțul într-o instituție de corecție decât să fie președintele Statelor Unite la un moment dat".
 
Şi totuşi, alte voci spun că Ivanka este deja prima femeie președintă a Americii din clipa  când a călcat la Casa Albă pentru o  funcţie pe care nimeni nu o înțelege cu adevărat.

Un parcurs bun până acum, dacă amintim de curajul de a se prezinta la G20, de exemplu, discutând despre migrația africană cu președinții chinezi, ruși și turci, cancelarul german și Theresa May. A călătorit în India pentru a găzdui un Summit Global al Antreprenoriatului alături de premierul indian Narendra Modi. A lansat un fond pentru femeile antreprenoriale la Banca Mondială.

Ivanka este, în principiu, un președinte cu jumătate de normă cum s-ar spune la noi,  și acum pare să se lupte pentru o  normă întreagă.

Dar…vom vedea pentru că, nu-i aşa, în America se poate întâmpla orice, iar Donald Trump este un exemplu concret.