Iulian Fota, fost consilier prezidenţial, ÎL ACUZĂ DUR pe Cozmin Guşă: “Chiar A INTERVENIT PE POST să-mi dea replica.”

Iulian Fota, fost consilier prezidenţial, ÎL ACUZĂ DUR pe Cozmin Guşă: “Chiar A INTERVENIT PE POST să-mi dea replica.”

Fostul consilier prezidențial Iulian Fota l-a atacat dur pe patronul Realitatea TV, Cozmin Guşă, despre care susţine că este motivat de interese diverse, printre care se numără unele şi din sfera politică.

Conform comisarul.ro, Iulian Fota a expus într-un text nemulţumirile sale despre anumite abateri deontologice pe care le-a constata la Realitatea TV.

“Cămășilor negre din România!

Cand Cosmin Gusa, gestionarul Realitatii TV, cu martiala voce a comunicat celor cateva zeci de mii de telespectatori ai postului "excomunicarea mea", nu am fost surprins. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Daca insusi regizorul principal al postului isi asuma decizia eliminarii din emisiunile Realitatea TV a unui fost consilier prezidential pe probleme de securitate nationala, inseamna ca avea si o justificare pe masura. Presiuni pe care nu le mai putea evita. Era deja prea mult.

Cu vreo doua seri inainte explicasem cum Romania se afla intr-un blocaj ideologic, datorat confruntarii celor doua tabere, celor doua partide, cea pro-occidentala si cea anti-occidentala.

Conturarea unei partide anti-occidentale nu convine. Nu a venit inca momentul ca acestia sa iasa la lumina. Daca va aduceti aminte, chiar a intervenit pe post sa-mi dea replica, mai ales ca afirmasem si ca nu putem sa-i consideram pe rusi, turci si unguri dusmani ai Romaniei. Inteleg ca si asta l-a deranjat.

Prin semnarea de catre mine a scrisorii celor aproape 40 de intelectuali impotriva numirii Oanei Stanciulescu in Consiliul de Administratie al TVR fluieram pentru ultima data in biserica lor. Delimitarea mea de noua platforma ideologica a postului Realitatea TV, din punctul lor de vedere, a fost neasteptata, brutala, neprietenoasa si ca atare trebuia pedepsita.

Cum puteam eu, o persoana din zona de securitate nationala, sa fac asa ceva, sa ma aliez cu "jidanii" (scuze pentru limbaj, doar am citat din unul din mesajele de amenintare, primit de la Alexandru Maliu, fost viceprimar in Bucuresti prin 1998 sau 1999)? 

Nu m-a deranjat linsajul media. Nu era prima data cand pateam asa ceva. Mai trecusem si alta data prin astfel de situatii cand cercuri mass-media m-au pedepsit pentru ca indrazneam sa gandesc altfel decat ei si cei din spatele lor.

Nu era prima data cand media, parafrazand expresia lui Cristian Tudor Popescu, era folosita drept maciuca pentru capul meu. Tocmai ca sa-mi bag mintile in cap. De asemenea, nu era prima data cand eram acuzat de lipsa de patriotism sau de presupuse legaturi cu Moscova.

(…) Vocile din piata spun ca acest electorat, bine indoctrinat, bine manipulat si bine organizat poate genera un partid de aproximativ doua zeci de procente. Mai ales ca intre timp fabricile de diplome au aruncat pe piata zeci de mii de tineri indoctrinati de tot felul de "fosti", dar in egala masura debusolati social, fara locuri de munca pentru ca diplomele lor de carton nu fac doi bani pe piata muncii.

Si in acest moment ajungem la Realitatea TV si putem explica "excomunicarea" mea de pe post, deoarece prin atitudine civica am pus in pericol posibilul lor rol in revitalizarea acestui electorat.

De catva timp, cu atentie la dozaj dar constant, acest post de televiziune a devenit o tribuna a vocilor anti-occidentale din Romania.

Mesajul nu este unul direct, anti-NATO sau anti-UE. Dimpotriva aici mesajele sunt fara cusur. Postul chiar se straduieste sa pozeze in unul pro-american. Deocamdata, domeniile vizate sunt economicul, socialul, religia, pentru ca cei care sunt vizati ca public tinta sunt mai putin educati.

Ca atare, operam cu emotii incercand sa le castigam inimile. Asa se explica de ce in reteta asta isi gasesc locul cativa actori talentati. Asa se explica de ce, in mod constant, avem pledoarii anti-economie de piata, bagandu-se in capul oamenilor ca li s-a furat averea nationala.

In acelasi timp, se sugereaza posibilitatea unor nationalizari, pentru a ne recupera avutiile furate de straini. Campaniile anti-Petrom sau impotriva bancilor, sub pretextul legii darii in plata, sunt cele mai bune exemple.

Daca tot avem de realizat o emisiune precum Realitatea Spirituala, chemam in ajutor si Biserica Ortodoxa. Mai saptamanile trecute am vazut intr-o astfel de emisiune cum realizatorul Realitatea TV, alaturi de un important prelat al Bisericii Ortodoxe, de la Roma (culmea) ne explica, aratand cu degetul spre columna lui Traian, cum romanii au venit in Dacia sa le fure aurul dacilor.

Inclusiv mai noua campanie de acreditare a miscarii legionare ca principalul izvor de rezistenta anti-comunista din Romania este din acelasi registru ideologic. De anti-comunisti autentici si democrati, precum Iuliu Maniu sau Ion Mihalache, nu a auzit nimeni la Realitatea TV. Oare numai cei ai lui Mota sau Marin au luptat impotriva comunismului?

Cand m-am opus numirii Oanei Stanciulescu in Consiliul de Administratie al TVR, eu de fapt, spre nefericirea mea, am "atacat" o importanta piesa dintr-un angrenaj mai mare, al unei intregi campanii de pregatire a terenului pentru aparitia urmasului PUNR-ului si al Partidului Romania Mare.

Si, culmea, lucru de care mi-am dat seama ulterior, am lovit in doua televiziuni. A doua fiind TVR, care are si ea in interiorul ei o mai veche platforma de raspandire a acestor mesaje ultra-nationaliste si anti-occidentale cu tenta fascista si antisemita.

Nu cred ca este o intamplare ca unul din persoanele chemate in sprijinul Oanei Stanciulescu este Iulia Hosu-Longin. Bietii detinuti politici, dupa atatia ani de suferinta si de nerecunostere a meritelor lor, sunt folositi, in orb, drept paravan sau suport pentru o politica ce va face mult rau Romaniei.

Daca "camasile negre" si cei din spatele lor si-ar iubi tara si ar fi cu adevarat patrioti, cum le place lor sa se defineasca, ar renunta la strategia pe care si-o propun.

Le-o spun de pe acum. Politica lor va esua in faliment politic si economic, fascism si anti-semitism, in anti-occidentalism si, Doamne fereste, sa nu duca din nou la omorarea romanilor de catre romani. De unde stiu asta? Din istoria propriei noastre tari, pentru ca formula asta a mai fost incercata de doua ori, in anii '30 si in anii '70. Ambele au dat gres, Romania esuand in faliment economic si chiar national. De ce ar functiona astazi? (…)”, a scris Iulian Fota.