Relaţia dintre minoră şi Silviu O. a început în februarie, anul acesta. Cu câteva zile în urmă mama fetei şi-a dat seama că nu e ceva în regulă cu odrasla ei. Apoi a văzut că fata prezenta semne de sarcină. A determinat-o să-i povestească ce şi cum s-a întâmplat. Până la urmă, fetiţa i-a spus mamei că s-a culcat cu prietenul ei, precizând că a făcut asta de bunăvoie. Totuşi, mama fetei nu s-a lăsat impresionată şi a anunţat poliţia. Conform procurorilor, fata nu prezintă urme de violenţă, dar pentru că are doar 11 ani, consimţământul ei dat pentru a întreţine relaţii sexuale cu tânărul nu este valabil.
"Tânărul inculpat în acest caz a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Hunedoara. Fata le-a povestit părinţilor ce s-a întâmplat şi, da, prezintă semne specifice de sarcină. Ea spune că a avut relaţii sexuale cu tânărul cu acceptul ei, însă consimţământul ei nu este valabil exprimat, datorită vârstei de doar 11 ani", spune purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, procurorul Adina Velescu.
Medicii sunt însă îngrijoraţi pentru situaţia fizică a fetei, deoarece o sarcină la o vârstă atât de fragedă se poate solda cu fel de fel de complicaţii grave, de la avort spontan sau naşterea unui copil cu grave probleme de sănătate, până la decesul mamei.
Acesta este cel de-al patrulea caz instrumentat de procurorii hunedoreni cu privire la infracţiuni la viaţa sexuală. La începutul lunii a izbucnit scandalul de la Vulcan, în care un poliţist este acuzat că ar fi corupt sexual fiul de 16 ani al viceprimăriţei oraşului, Angela Stoica, iar zilele trecute alţi doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia că şi-ar fi violat ficele minore.