Evenimentul Zilei > Actualitate > Italienii îl vor pe Mihăilă în echipa de start a Parmei: „E cel mai în formă jucător”
Italienii îl vor pe Mihăilă în echipa de start a Parmei: „E cel mai în formă jucător”

Italienii îl vor pe Mihăilă în echipa de start a Parmei: „E cel mai în formă jucător”

Aflat foarte aproape de a fi demis de la conducerea băncii tehnicei a Parmei, Roberto D’Aversa este presat, tot mai tare, de presa din „Cizmă” şi de fanii galben – albaştri să-i acorde mai multe şanse de a evolua tânărului atacant român, Valentin Mihăilă.

Vârful care a împlinit, chiar la începutul acestei luni, vârsta de 21 de ani nu s-a regăsit niciodată în formula de start a lui D’Aversa, din actualul sezon din Seria A, însă puţinele minute pe care fostul jucător al Craiovei le-a prins în tricoul grupării emiliene le-a lăsat o impresie foarte plăcută italienilor.

Internaţionalul român, lăudat de presa din „Cizmă”

Mihăilă e cel mai în formă jucător al Parmei. Tânărul fotbalist român nu a început niciodată titular meciurile din campionat, cu toate că şi-a demonstrat calităţile, iar apariţiile sale din finalurile de partide au fost notabile” a scris jurnalistul Niccola Pasta, în materialul publicat pe Parma Live.

Formaţia clasată pe penultima poziţie din Seria A nu a mai obţinut niciun succes în ultimele unsprezece meciuri, iar Niccola Pasta e ferm convins că talentatul fotbalist român poate aduce sclipire de care Parma are nevoie pentru a se salva de la retrogradarea în cel de-al doilea eşalon fotbalistic italian.

Mihăilă a arătat că poate aduce acea sclipire şi acea schimbare de ritm care lipseşte din jocul Parmei în acest moment. Chiar dacă nu e suficient de matur, românul a demonstrat personalitate şi a fost liderul de pe teren în ultimele minute jucate” a explicat ziaristul italian.

Ajuns în curtea trupei de pe Stadio „Ennio Tardini” în toamna lui 2020, Valentin Mihăilă a fost măcinat de o accidentare, care l-a ţinut pe tuşă aproape două luni de zile. Atacantul înalt de 1,77 metri nu a reuşit, până în prezent, să spargă gheaţa şi să înscrie pentru AC Parma, în cele doar şase apariţii pe care le-a strâns în tricoul italienilor.