Italia spune stop debarcărilor. ONG-urile, somate să-și ducă  imigranții la ele acasă!

Italia spune stop debarcărilor. ONG-urile, somate să-și ducă  imigranții la ele acasă!

Dacă Italia nu este un port sigur, cum poate fi Spania cu cei peste 148 000 de infectaţi ai săi? Sau Grecia care numără 1.700? Sau Franța?

Conform decretului, din care enumerăm aici pasajele principale, navele care salvează naufragiați vor trebui să îi ducă la loc sigur în statul sub al cărui pavilion navighează. Prin urmare, pentru Alan Kurdi, destinația e Germania: îi va accepta Berlinul? Statul german număra marți 99.225 de persoane infectate și 1.607 de victime ale virusului. Va fi dispus să-și deschidă porturile? Posibilul impas înregistrat de Alan Kurdi de marți seară riscă să reprezinte o nouă frontieră a crizei COVID-19: nimeni nu poate ști dacă sunt pasageri infectați la bord. Nimeni nu poate ști dacă infecția va afecta sau nu echipajul. Nimeni nu poate exclude posibilitatea creării unor focare plutitoare.

La semnarea decretului, în evidentă grabă pentru a evita debarcarea navei Alan Kurdi, au participat patru miniștri: Paola De Micheli de la Infrastructură și Transporturi, Luigi Di Maio de la Ministerul de Afaceri Externe, Luciana Lamorgese de la Ministerul de Interne și Roberto Speranza de la Ministerul Sănătății. În primul rând, decretul prevede că "având în vedere situația de urgență legată de răspândirea coronavirusului, situația critică actuală a serviciilor regionale de sănătate și angajamentul extraordinar al medicilor și al întregului personal de asistență medicală de a ajuta pacienții cu COVID-19, nu este posibilă asigurarea disponibilității unor locuri sigure pe teritoriul italian fără a compromite funcționalitatea structurilor naționale de sănătate, de logistică și de siguranță dedicate limitării răspândirii contagierii, asistenței și îngrijirii pentru pacienții cu COVID-19".

Ne puteți urmări și pe Google News