Italia pune interdicție pe TikTok. Măsura, decisă după moartea fetiței din Palermo

Autoritățile din Italia au impus interdicție pe TikTok pentru utilizatorii a căror vârstă nu este cunoscută cu certitudine. Măsura a fost adoptată după ce o fetiță a murit sufocată în timpul unui joc periculos.

Italia pune interdicție pe TikTok pentru anumiți utilizatori a căror vârstă nu este cunoscută cu certitudine.

Autoritățile din Italia au blocat provizoriu accesul la TikTok pentru utilizatorii a căror vârstă nu este garantată. Măsura a fost luată în regim de urgență după ce o fetiță de 10 ani a murit. Aceasta a răspuns la o provocare de pe rețeaua de socializare, „jocul cu eșarfa” și s-a sugrumat.

Autoritatea pentru protecția datelor personale a anunțat, printr-un comunicat, că „blocarea reţelei sociale” din China intră în vigoare imediat. Măsura va fi valabilă pânăîn data de 15 februarie.

Practic, TikTok are interdicţie de a exploata „datele utilizatorilor a căror vârstă nu a fost stabilită cu siguranţă absolute”.

Înscrierea pe reţeaua socială chineză, foarte populară printre adolescenţi, nu a fost refuzată de firma proprietară în pofida vârstei fetiţei. Aceasta avea mai puțin de 13 ani, vârsta minimă prevăzută de TikTok, a subliniat autoritatea italiană de protecţie a datelor.

Italia pune interdicție pe TikTok după ce o fetiță a murit

Decizia intervine la câteva ore după anunţul morţii la Palermo (Sicilia, în sudul Italiei) a unei fetiţe de 10 ani. Antonella, în vârstă de 10 ani, participa la o „blackout challenge” pe TikTok, în baia din casa familiei sale. Fetița şi-a legat o curea în jurul gâtului cu scopul de rămâne fără răsuflare cât mai mult timp. În tot acest timp, provocarea era filmată cu telefonul mobil.

Fetița a fost descoperită, în stare de inconștiență, de sora ei, în vârstă de cinci ani, miercuri seara.

Antonella a fost transportată imediat la spitalul de pediatrie din Palermo, de părinți, însă nu a supravieţuit.

Parchetul a demarat o anchetă

Parchetul din Palermo a deschis o anchetă pentru „incitare la sinucidere”. Telefonul mobil al fetei a fost confiscat de anchetatori. Aceștia vor să afle dacă Antonella era conectată cu alţi participanţi și dacă a fost invitată de altcineva să ia parte la provocare.

„Jocul cu eşarfa”, în care copiii îşi blochează respiraţia până când leşină pentru a experimenta senzaţii tari, provoacă numeroase accidente. Unele dintre acestea sunt fatale pentru cei care le practică.