Evenimentul Zilei > International > Italia, lovită de un val de sărăcie fără precedent. E incredibil până unde s-a ajuns!
Italia, lovită de un val de sărăcie fără precedent. E incredibil până unde s-a ajuns!

Italia, lovită de un val de sărăcie fără precedent. E incredibil până unde s-a ajuns!

Văzută până acum cteva luni drept un adevărat El Dorado de către români, Italia a ajuns într-o situație disperată. Numărul celor care nu mai sunt în stare să-și cumpere nici măcar alimente a explodat. Toate amănuntele vin de la RAi News!  

Situațiile dificile sunt răspândite în întreaga Peninsulă, dar cele mai mari probleme – subliniază Coldiretti – sunt înregistrate în sud, cu 20% din săraci în Campania, 14% în Calabria și 11% în Sicilia. Nevoi alimentare răspândite sunt, de asemenea, în Lazio (10%) și în Lombardia (9%), unde criza sanitară a lovit cel mai mult, conform ultimelor date FEAD.

O stare de urgență socială fără precedent din perioada postbelică, împotriva căreia s-a activat solidaritatea pentru consolidarea intervențiilor alimentare pentru persoanele aflate în dificultate, continuă Coldiretti.

În ajutorul lor au sărit multe organizații active în distribuția de alimente, iar în Italia există aproximativ 10.000 de structuri periferice (cantine și centre de distribuție) promovate de aproape 200 de instituții caritabile implicate în coordonarea entităților teritoriale recunoscute oficial, care se ocupă de distribuirea ajutoarelor FEAD de la Agenția pentru Plăți Agricole (AGEA).

Aproape 4 din 10 italieni (39%) au declarat că participă la inițiative de solidaritate pentru a-i ajuta pe cei nevoiași prin donații sau colete alimentare, folosind și operațiunile de ajutor puse la dispoziție de fermieri cu cheltuielile suspendate, potrivit sondajului Coldiretti/IXE.

Situația de urgență și noul climat de solidaritate socială între oameni, chiar necunoscuți între ei, dar uniți prin războiul de rezistență împotriva pandemiei, i-au împins pe italieni să se mobilizeze în favoarea altora: mai mult de o treime (36%) au făcut acest lucru cu donații prin intermediul internetului.

17% au folosit telefonul, în timp ce 1 din 4 italieni (25%) s-au ocupat de cumpărături pentru persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități, în timp ce o cotă la fel de importantă a populației este egală cu 24% s-a dedicat achiziționării de colete alimentare pentru cei nevoiași sau prin aderarea la inițiativele de cheltuieli suspendate precum cea inițiată de Coldiretti pe piețele Campagna Amica din întreaga Italie, a concluzionează Asociația Coldiretti”.

 

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: