Istoria pe hârtie veche. Evenimentul Istoric. Video

Istoria pe hârtie veche. Evenimentul Istoric. Video

Istoria pe hârtie veche. O impresionantă colecție particulară de ziare și reviste românești începând din 1829, ce acoperă toate marile evenimente istorice petrecute pe aceste pământuri! O colecție importantă nu doar prin imaginile inedite ale personalităților ce au marcat istoria românilor, ci mai ales prin faptul că putem surprinde starea societății trecute într-un prezent continuu, putem să înțelegem care era normalitatea gândirii, a vorbelor și gesturilor strămoșilor noștri direct de la sursă, cum rareori se întâmplă pentru un cercetător istoric.

Istoria pe hârtia veche

Înțelegem cum acceptând informații digerate de altcineva care a fost inspirat de alte informații supuse influențelor politice controlate de altcineva, suntem învățați să iubim ori să urăm personaje / evenimente pe care în realitate nu le cunoaștem în adevărul lor, să spunem ce este bine ori rău prin gândirea altuia.

Colecția de reviste și ziare ale lui Emanoil Constantin ne oferă posibilitatea de a cunoaște pe o perioadă istorică limitată ce-i drept, adevărul în nuditatea evenimentului întâmplat și reacția comunității înconjurătoare la acesta - ceea ce se interpretează ulterior prin alte interese politice, poate fi doar o impardonabilă manipulare. Vom vedea prima revistă tipărită după Marea Unire din 1918, vom cunoaște Cavalerii Ordinului Mihai Viteazul, vom vedea grafia românească folosită în presa vremii cu mulți ani înaintea reformelor lui Alex. Ioan Cuza, vom cunoaște ciudata înhumare al lui Caragiale, studiul Basarabii al lui Hașdeu din 1894 ce deschide o inedită direcție de cercetare asupra castelor sarcedotale și dinastiilor vechi daco-române. O emisiune bazată pe adevărul imprimat pe hârtie veche!

Emisiunea poate fi urmărită AICI

Ne puteți urmări și pe Google News
Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro