Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Isterie pe rețele: Greta Thunberg călătorește în timp pentru a salva planeta!
Isterie pe rețele: Greta Thunberg călătorește în timp pentru a salva planeta!

Isterie pe rețele: Greta Thunberg călătorește în timp pentru a salva planeta!

A călătorit Greta Thunberg prin timp ca să salveze planeta? Această teorie se rostogolește tot mai mult pe rețelele de socializare.

Cauza noii isterii este o fotografie veche de 121 de ani, aflată în arhivele de la Washington, în care apare o fată ce seamănă leit cu militanta ecologistă suedeză.

Este vorba de un instantaneu surprins în teritoriul Yukon, în regiunea de Nord-Vest a Canadei, de către Eric Hegg, un fotograf american de origine suedeză, născut în 1867.

În imagine apar trei copii care lucrează la o mină de aur, în Alaska, în 1898. Primul din stânga pare a fi o sosie a Gretei.

A fost suficient pentru a stârni furtuna:

„Poate că vine din viitor și că a fost trimisă în momente cheie ale istoriei pentru a opri schimbarea climatică”, scrie o utilizatoare pe Twitter.

„Greta este o călătoare prin timp și a venit să ne salveze”, scrie un altul.

„Vă rugăm, domnule Spielberg, cumpărați drepturile pentru a face filmul călătoeriei în timp a Gretei pe care îl așteptam”, ironizează (sau nu!) alt mesaj.

Salvarea planetei dădea de multă vreme semne că este pe cale să se transforme în religie. Mitul fondator a mai făcut un pas înainte.