Evenimentul Zilei > International > Israelul amenință Siria prin bilete: Nu veți avea liniște sufletească, va exista un răspuns. FOTO
Israelul amenință Siria prin bilete: Nu veți avea liniște sufletească, va exista un răspuns. FOTO

Israelul amenință Siria prin bilete: Nu veți avea liniște sufletească, va exista un răspuns. FOTO

Armata israeliană i-a avertizat pe membrii serviciului sirian din al-Quneitra asupra colaborării cu Hezbollah-ul libanez prin bilețele trimise în dimineața de 6 mai.

Potrivit unor surse locale, biletele au fost aruncate în urma unei serii de greve ale elicopterelor de luptă israeliene în zona rurală de nord a al-Quneitra. Grevelele au vizat posturi ale Armatei Arabe Siriene (SAA) în vecinătatea orașului Jubata al-Khashab.

Generalul Hussein Hammouch, comandantul Brigăzii a 90-a a Corpului 1, a facilitat mișcările Hezbollah pe linia de separare a forțelor în coordonare cu un comandant libanez numit „Haj Hashim”.

Agenții Hezbollah

Din când în când, personalul armatei siriene plătește prețul pentru vanitatea comandanților lor care au dovedit că viața personalului lor nu este echivalentă cu mita pe care Haj Hashim și prietenii lui le plătesc pentru ca aceștia să rămână sub acoperirea armatei siriene și a Corpului 1.

Generalul Hussein Hammouch, comandantul Brigăzii 90, se numără printre cei care și-au vândut conștiința și patria la cele mai ieftine prețuri, în schimbul ajutorului de la Hezbollah pentru a-și lustrui imaginea printre stăpâni, ignorând interesul și siguranța generală.

„Nu mai colaborați cu personalul sirian și libanez al Hezbollah. În caz contrar, nu veți avea liniște sufletească ”, era scris pe unul dintre biletele aruncate de armata israeliană.

„Ascultă de la mine acest sfat, evită răul de la tine … Atâta timp cât există Hezb (Hezbollah), va exista un răspuns … Conducerea ta preferă Hezb-ul tău și siguranța ta”, se arată într-un alt bilet.

Armata israeliană a aruncat în ultimele luni bilete similare cu amenințări la mai multe unități și comandanți ai Corpului 1 SAA.

Aceste amenințări reflectă disperarea din cadrul armatei israeliene. În același timp, semnifică disponibilitatea Tel Aviv de a-și intensifica atacurile asupra Siriei sub vechiul pretext al luptei împotriva forțelor iraniene și a Hezbollah.