Evenimentul Zilei > International > Un ISLAMIST a vrut să pună BOMPE pe Oxford Street și la un concert al lui Elton John
Un ISLAMIST a vrut să pună BOMPE pe Oxford Street și la un concert al lui Elton John

Un ISLAMIST a vrut să pună BOMPE pe Oxford Street și la un concert al lui Elton John

Un islamist, în vârstă de 19 ani, a recunoscut joi, în fața magistraților englezi, pregătirea unui atac cu bombă. Se pare că atacul terorist ar fi vizat artera comercială de pe Oxford Street, din Londra, dar și un concert al lui Elton John ce ar fi urmat să aibă loc tot în capitala britanică, transmite AFP.

Islamistul pe nume Haroon Syed, care trăiește în vestul Londrei, a pledat vinovat la tribunalul Old Bailey, pentru acuzația de "pregătire de acte teroriste" între aprilie și septembrie 2016, scrie Agerpres.

Bărbatul voia să atace principala arteră comercială a capitalei Angliei, precum și un concert al starului pop Elton John, pe 11 septembrie anul trecut, în Hyde Park, la 15 ani după atentatele de la New York și Washington.

Islamistul era convins că vorbește pe internet cu un alt extremist care era de fapt un agent al serviciilor de securitate britanice.

Magistrații au stabilit pronunțarea condamnării pe 8 iunie.

"Syed a recunoscut că a încercat să-și procure o mitralieră, pistoale, o vestă pentru atentat-sinucigaș și o bombă", a indicat într-un comunicat poliția. 

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: