Albert Pike a scris că Islamul va fi capodopera unui război împotriva Occidentului și că illuminații vor conduce Islamul la o confruntare frontală cu Occidentul. Am văzut deja ce face Noua Ordine Mondială cu Islamul:  provoacă crize și direcţionează milioane de musulmani spre  Europa şi cum se comportă aceştia cu femeile europene cum le violeze, aşa cum am văzut în Germania. Sau acele atacuri de la Paris sau Bruxelles. Totul a fost deja planificat, asistăm la pregătirile celui de-al Treilea Război Mondial. În același mod în care au pregătit primul și al doua război mondial.

Într-o scrisoare din anul 1871, pe care Albert Pike, Mare Maestru mason de grad 33, i-ar fi adresat-o lui Giuseppe Mazzini, revoluţionar italian şi membru Illuminati, este expus planul ocult de instaurare a Noii Ordini Mondiale, prin trei războaie mondiale în urma cărora va fi instaurată domnia lui Lucifer la nivel global. Odată ce islamul a fost folosit pentru a anihila Vestul, acesta  va da drumul unui sistem religios pur luciferian. Toți musulmanii vor participa la acest nou sistem și îl vor lăuda pe noul lor Domn Lucifer.

Pike vorbește despre mulți atei care își vor găsi în sânul islamului adevărata vocație. Pike susține că musulmanii vor ieși învingători și că ateii și creștinii vor dispărea. Interesant este faptul că el a făcut alte două predicții, care s-au adeverit, cu privire la cele două războaie mondiale.
 Pike a fost francmason de gradul 33 și cu toate că a fost general în armata americană, a făcut chiar și pușcărie pentru înaltă trădare. L-a grațiat președintele SUA, care era și el mason.

În scrisoare, Pike vorbește despre marile războaie cu care se va confrunta lumea. Despre primul Război Mondial, el susținea că Rusia va deveni o mare putere comunistă care va avea o influență nefastă asupra lumii, titrează nouvelordremondial.cc.