La prima oră a dimineții de luni, un zvon a circulat intens prin anumite medii din Cluj Napoca. Arpad Paszkany ar fi vândut echipa de fotbal pentru o sumă de aproape 1.3 miliaone de euro. Aceleași informații mai arată că Paszkany ar fi vândut și clădirea de birouri Sigma Center și o altă clădire în care funcționează Compania de Informatică Aplicată. Cele două imobile mari dețin și terenuri foarte mari.

Pe lângă aceste bussines-uri, Paszkany ar mai fi vândut și hotelul Granata. ”Echipa de fotbal și hotelul sunt doar bonusuri, luate de investitorul care ar fi plătit în jur de 25 de milioane de euro. Hotelul este gajat iar echipa de fotbal are datorii mari. Importante sunt cele două imobile și alte două terenuri pe care Arpad Paszkany le deține, unul la marginea Clujului, unde ar fi trebuit să se construiască Cartierul Tineretului și altul în cartierul Zorilor, în apropierea clădirii Universității Tehnice”, spune un om de afaceri din Cluj.

Paszkany neagă

Contactat, omul de afaceri clujean  Arpad Paszkany a confirmat doar faptul că a vândut echipa de fotbal. ”Eu am discutat doar cu domnul Gădălean această tranzacție. Dacă dânsul are în spate pe altcineva nu am de unde să știu”, a comentat Paszkany.

Cât despre celelalte afaceri, omul de afaceri a negat categoric. ”Clădirea Companiei de Informatică Aplicată nu am vândut-o pentru simplul motiv că nu este a mea. Clădirea de birouri Sigma este tot la noi așa că nu este nimic adevărat”, spune Paszkany.

Misteriosul cumpărător ar fi un fond de afaceri din Germania, reprezentat în România de Ioan Varga. Contactat de EvZ, Varga a negat, la rândul lui, că i-ar fi cumpărat lui Paszkany, activele imobiliare. ”Negăm categoric. De unde aceste discuții? Nu este nimic adevărat”, a spus Varga.

CFR Cluj s-a vîndut

Cu toate acestea ceva tot este adevărat. În cursurile săptâmânii trecute în conturile echipei de fotbal a intrat suma de aproape milion de euro, mai exact 4.2 milioane lei, de la un anume Marian Băgăcean, auditor financiar. Deși între Băgăcean și clubul de fotbal nu există niciun contract sau raport juridic, acesta a împrumutat clubul cu un milion de euro.

Lichidatorul judiciar al CFR Cluj, a confirmat că în conturi au intrat această sumă de bani. ”Exact acest lucru l-am întrebat și eu pe domnul Băgăcean, în ce calitate a virat această sumă iar dumnealui mi-a spus că de nou acționar al clubului. Vom vedea pe viitor ce va fi”, a spus Răzvan Zăvălean, lichidatorul CFR Cluj.

În total, suma vânzării clubului de fotbal ar fi de 5.3 milioane de lei, din care 4.2 milioane lei au ajuns la club, sub forma unui împrumut, iar o altă sumă de 1.1 milioane lei ar trebui să ajungă la fostul acționat al echipeiu de fotbal, Arpad Paszkany.