Irinel Columbeanu nu a scăpat de problemele financiare. Executorii cer validarea propririi

Irinel Columbeanu nu a scăpat de problemele financiare. Executorii cer validarea propririi

Irinel Columbeanu, cel supranumit cândva „miliardarul din Izvorani”, se confruntă acum cu probleme financiare serioase. A renunțat la viața luxoasă pe care o ducea înainte și la colecția de mașini, însă datoriile nu au fost acoperite. O bancă și o firmă de executări cer validarea propririi, pentru a-și recupera banii.

Irinel Columbeanu se confruntă cu probleme financiare de câțiva ani. Vila luxoasă din apropierea Capitalei a fost înlocuită de un apartament din Colentina, unde fostul „miliardar din Izvorani” stă cu chirie. Și-a vândut și mașinile de lux pentru a scăpa de datorii, însă problemele de ordin financiar nu au dispărut. Fabrica Turbocim S.R.L. pare să fie cea care i-a adus falimentului lui Irinel Columbeanu și îi creează probleme și astăzi. Numele lui apare într-un dosar de validare proprire.

O bancă și o firmă de executări silite l-au dat pe fostul „miliardar de la Izvorani” în judecată pentru a-și recupera pagubele. Este vorba despre fosta Marfin Bank, care astăzi se numește Vista Bank. Executarea silită în acest dosar a fost încuviințată prin două încheieri succesive, de Judecătoria Buftea și Judecătoria Sectorului 1 București. Petenta a ales cea de-a doua variantă pentru a soluționa cererea de validare a popririi.

Cine se ocupă de dosarul executării lui Irinel Columbeanu

Pe 9 septembrie 2022, Turbocim S.R.L., firma care i-a adus falimentul lui Irinel Columbeanu, a primit o adresă în care i se comunică înființarea propririi, în ceea ce privește datoriile restante. Potrivit surselor, acesta nu a oferit niciun răspuns executorului judecătoresc, astfel nerespectând obligațiile legale. Având în vedere aceste aspecte, Judecătoria Sectorului 1 a declinat competența de soluționare în favoarea Judecătoriei Buftea. Aceasta din urmă a invocat, din oficiu, excepția necompetenței teritoriale a instanței.

Înalta Curte de Casație și Justiție a precizat, la considerentul nr.71, că ulterior admiterii cererii de încuviințare a executării silite, calitatea de instanță de executare a judecătoriei care a încuviințat executarea nu doar că este câștigată, dar și rămâne aceeași pe întreaga durată a procedurii execuționale.

Decizia Înaltei Curții arată că, în executarea silită a firmei condusă de Irinel Columbeanu, nicio altă instanță nu va putea fi apreciată drept instanță de executare. Astfel, dosarul a ajuns din nou de masa magistraților de la Judecătoria Sectorului 1 București, potrivit cancan.ro