Irina Begu a strălucit pe „hard-ul” de la Moscova, reușind să atingă faza finală a turneului dotat cu premii în valoare de 710.000 de dolari. Dacă anul trecut Simona Halep s-a impus în această competiție, ieri, Begu a cedat cu greu în fața jucătoarei Pavliucenkova, în trei seturi (6-4, 5-7, 6-1), în această întrecere de categorie Premier.

A eliminat două jucătoare de top

Sportiva noastră a avut o atitudine de mare jucătoare pe durata turneului moscovit, iar accederea în ultimul act a fost cea mai importantă performanță din cariera ei. După prezența din această fază, Irina, locul 61 WTA va urca, începând de astăzi pe poziția 42 și va încasa un cec de aproximativ 64.000 de dolari plus 305 de puncte WTA. Românca în vârstă de 24 de ani și Pavliucenkova (locul 30 mondial) s-au mai întâlnit o singură dată pâna acum, în urmă cu an, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Seul, unde rusoaica a avut câștig de cauză, scor 6-2, 6-2.

„A fost o săptămână minunată”

Begu a eliminat două tenismene de top în drumul său către finala de la Moscova: Elena Makarova (12 WTA), scor 6-4, 6-4, și Lucie Safarova (17 WTA), scor 7-6, 1-6, 6-3, reușind să își treacă în palmares anul acesta două titluri la dublu, la Seul (turneu cu premii de 500.000 de dolari) şi la Rio de Janeiro (turneu cu premii de 250.000 de dolari). Ea s-a mai impus la dublu la Hobart în 2012 (turneu cu premii de 220.000 de dolari) şi la ’s- Hertogenbosch în 2013 (turneu cu premii de 235.000 de dolari). „A fost o săptămână minunată pentru mine. Nu mă așteptam să ajung atât de departe. Chiar dacă am pierdut finala, am avut o săptămână bună. Sper să am ocazia să revin la acest turneu”, a declarat Begu după meci.

Imediat după încheierea partidei, adversara Irinei a ținut să o felicite pe româncă pentru evoluțiile sale din turneul de la Kremlin. „Vreau să o felicit pe Irina. A avut un turneu uimitor și pot să spun că a fost un meci foarte dificil împotriva ei”, a precizat rusoaica. La Moscova, Irina a evoluat și în proba de dublu, alături de australianca Arina Rodionova, dar parcusul lor s-a oprit în „sferturi”.