Evenimentul Zilei > International > Iranul își arată mușchii. Primele imagini ale „orașului cu rachete”. Spaima Occidentului
Iranul își arată mușchii. Primele imagini ale „orașului cu rachete”. Spaima Occidentului

Iranul își arată mușchii. Primele imagini ale „orașului cu rachete”. Spaima Occidentului

Iranul a arătat întregii lumi un „oraș cu rachete” cu o multitudine de rachete balistice situate în silozuri subterane. Teheranul a prezentat arsenalul mortal ca o provocare îngrozitoare pentru Occident.

Iranul își arată mușchii. Comandantul Gărzii Revoluționare a Republicii Islamice, Hossein Salami, a vizitat noua bază de rachete. Acesta îl succede pe generalului Qassem Soleimani, care a fost ucis de dronele SUA, în ianuarie trecut.

Coasta Golfului Persic plină de armament

El a spus că rachetele de croazieră și balistice vor spori puterea forțelor navale ale Gărzilor Revoluționare. Potrivit declarațiilor sale, a dezvăluit doar o „mică secțiune din marea și expansiva capacitate a rachetelor” deținută de Iran. Filmările televiziunilor de stat au dezvăluit o multitudine de rânduri de rachete ascunse în buncăre. Liderul unității navale a Gărzilor Revoluționare a declarat că site-ul este echipat pentru a detecta semnalele inamice.

Locația bazei nu a fost dată, cu toate acestea, gărzile revoluționare au construit o serie de „orașe rachete” subterane de-a lungul coastei Golfului Persic.

Generalul Salami a sugerat că aceasta era doar o „mică secțiune” din alocarea de rachete „măreață și expansivă” a națiunii. Iranul a declarat că este un „oraș cu rachete” de înaltă tehnologie, cu un stoc subteran de rachete și se află sub controlul gărzilor revoluționare ale națiunii. Se spune că baza este echipată cu „echipament de război electronic”.
Aceasta include sisteme de radar, monitorizare, simulare și întrerupere.

Iranul are unul dintre cele mai mari programe de rachete din Orientul Mijlociu.

Israelul și-a luat măsuri de apărare

Iranul își arată mușchii. Pentru a contracara această amenințare, Israelul a construit proiectul său Iron Dome.

Această dezvoltare este condusă de Organizația de Apărare a Rachetelor din Israel (IMDO) alături de contractori de apărare precum Rafael Advanced Defense Systems, ELTA și mPrest.

Ministrul apărării, Benny Gantz, a declarat: „Capacitățile tehnologice dezvoltate de industriile de apărare, inclusiv cupola de fier și gama de apărare antirachetă cu mai multe niveluri, sunt esențiale pentru apărarea statului Israel.

„În fața amenințărilor emergente și care se schimbă rapid, aceste noi capacități asigură eșalonului politic și instituției de apărare flexibilitatea operațională care este critică pentru securitatea noastră națională.

„Aș dori să mulțumesc echipelor de inginerie IMDO și Rafael, datorită lor, cetățenii din Israel pot dormi liniștiți noaptea”, a mai spus el, citat de express.co.uk.