Lovitură de teatru! Un nume greu din PSD dinamitează OUG 7. Toader a făcut o greșeală care îl poate costa scump

Lovitură de teatru! Un nume greu din PSD dinamitează OUG 7. Toader a făcut o greșeală care îl poate costa scump

Într-un interviu acordat pentru RFI, fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a declarat că protestul magistraților pe tema OUG privind legile justiției nu este corect, pentru că afectează cetățenii.

Acesta este de părere că premierul Dăncilă a luat o decizie corectă în momentul în care a făcut un apel pentru a discuta cu magistrații. Totodată, Iordache consideră că a fost o greșeală că Ministerul Justiției nu a avut consultări mai ample cu aceștia înaintea adoptării OUG 7, scrie RFI.

„Foarte bine a procedat doamna prim-ministru Viorica Dăncilă că a inițiat un dialog și în urma acestui dialog, am înțeles că va fi eliminată această prevedere care generic nu mai vorbea de o separare a carierelor”.

Întrebat dacă dialogul nu ar fi trebuit inițiat înaintea adoptării OUG 7, nu după, deputatul PSD a răspuns: „Dialogul foarte bun pe care l-a inițiat doamna premier Viorica Dăncilă a fost să detensioneze și să ia pulsul. Ca o greșeală o văd eu, cred că trebuiau consultări mai ample și mai transparente înainte de adoptare, dar aici este problema la Ministerul Justiției. Foarte bine a procedat Viorica Dăncilă, dumneaei a fost plecată din țară în ultimele zile, a fost în Spania, a inițiat acest dialog, tocmai pentru a detensiona situația și a găsi cele mai bine soluții”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul ministru consideră că magistrații nu mai au motive de nemulțumire, după modificarea OUG 7, anunțată luni seară de ministrul Tudorel Toader: „A prejudicia cetățenii, că până la urmă și magistrații sunt în slujba cetățeanului și a prejudicia fie prin tergiversarea ședințelor de judecată, fie prin neprezentarea la parchete și cetățenii să fie prejudiciați nu mi se pare corect”.

Cu toate acestea, magistrații continuă să fie nemulțumiți. „Păi, stați puțin, ce nu mulțumește? Nu mulțumește faptul că separarea carierelor, că de fapt asta, probabil că au alte lucruri ascunse pe care nu le afirmă. Dacă separarea carierelor pe care au clamat-o a fost eliminată și judecătorii nu mai pot intra în corpul procurorilor și invers, această chestiune a fost eliminată, despre ce discutăm? (...) Aștept și eu forma finală, ca să discutăm aplicat, dar dacă articolele care au deranjat vor fi eliminate, pentru ce protestează?”