Ionuț Păiuși, primarul care s-a declarat fan al lui Putin, se apără de acuzațiile grave. Candidează pentru un nou mandat

Ionuț Păiuși, primarul care s-a declarat fan al lui Putin, se apără de acuzațiile grave. Candidează pentru un nou mandat Sursa Foto: Arhiva EVZ

Ionuț Păiuși este primar al comunei Stejari, județul Gorj. Acest a atras atenția opiniei publice după ce s-a declarat fan al lui Putin, dar și al lui Ceaușescu. De numele edilului local sunt legate și câteva dosare penale, toate aflate în curs de investigare. Recent, acesta a fost acuzat că ar fi folosit cantități importante de combustibil din proprietatea primăriei. După verificările de la primărie, acesta se apără și spune că este victima unei campanii de denigrare.

Primar acuzat că a folosit cantități mari de combustibilul primăriei în beneficiul personal

Primăria comunei Stejari din județul Gorj a fost percheziționată de oamenii legii. De asemenea, aceștia au făcut verificări și la domiciliul primarului Ionuț Păiuși.

În urmă cu doar câteva luni, edilul și-a exprimat admirația față de modul în care Nicolae Ceaușescu a condus România. De asemenea, acesta a atras atenția opiniei publice după ce s-a declarat fanul lui Vladimir Putin. Ulterior, primarul din Stejari a revenit asupra declarațiilor respective, cu mențiunea că au fost făcute în spirit de glumă.

Primar comuna Stejari

Sursa foto: Facebook

Cum se apără edilul local

Perchezițiile de la primăria din Stejari, precum și de sediul primarului Ionuț Păiuși sunt desfășurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Ancheta este condusă de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Gorj.

Ne puteți urmări și pe Google News

De numele acestuia sunt legate mai multe dosare penale. Acestea sunt aflate în curs de investigare începând cu toamna anului 2022.

În prezent, acesta este suspectat că ar fi folosit cantități semnificative din combustibilul primăriei în scop personal.

După ce a ajuns în vizorul oamenilor legii, edilul local se apără și spune că va candida pentru un nou mandat. Totodată, Ionuț Păiuși le-a spus susținătorilor din mediul online că este victima unei campanii de denigrare din partea altor partide.

„Gândiți-vă că și acum patru ani am avut aceleași probleme. Au avut aceleași metehne ca să mă doboare. Mi-au făcut plângeri legate de lămpi stradale… nu știu de ce să se mai ia. Este o campanie de denigrare.  Acești penali vor plăti.”

Primar din Gorj, acuzat că ar fi folosit combustibilul în scop personal

Primarul Ionuț Robert Păiuși este acuzat că ar fi utilizat cantități importante  de combustibil în beneficiul personal. Acesta era alocat primăriei și era achitat din bani publici.

Cu toate că instituția ar fi avut costuri la acest capitol, mașina oficială a Primăriei comunei Stejari, o Dacia Logan diesel, nu ar fi funcțională. Mai mult, autoturismul ar fi ținut în curtea instituției de peste doi ani.

Combustibil

Sursa foto: Arhiva EVZ

„În dimineața zilei de joi, 18 aprilie, poliția a efectuat percheziții la sediul Primăriei comunei Stejari și la domiciliul primarului. În cadrul acestor percheziții, au fost confiscate documente. Mai multe echipaje ale Poliției și Jandarmeriei sunt prezente la fața locului. De asemenea, au loc percheziții și la o stație de carburanți situată într-o localitate învecinată. ”, au transmis polițiștii.

Fan declarat al lui Putin

În urmă cu doar câteva luni, acesta a atras atenția opiniei publice, după ce s-a declarat fanul lui Putin.

„În fiecare dimineață încep dimineața cu cana de cafea cu tovarășul Ceaușescu, pentru că îmi doresc ca dăinuirea mea peste comuna Stejari să fie minim de 25 de ani și, pe de altă parte, și realizările mele să rămână în istorie așa cum au rămas și realizările tovarășului Ceaușescu”, spunea Ionuț Păiuși.