Ion Țiriac pune tunurile pe Guvern. Statul nu ajută cu absolut nimic. Mesaj virulent

Ion Țiriac pune tunurile pe Guvern. Statul nu ajută cu absolut nimic. Mesaj virulent

Ion Țiriac atrage atenția asupra problemelor din sportul românesc. Fostul tenismen susține că Federația Română de tenis nu a primit timp de trei ani finanțare de la bugetul de stat, iar campionii practic apar doar datorită unor sacrificii personale.

„Să sperăm că acest Guvern își va aduce aminte de federația asta care a trăit de pe o zi pe alta, ea fiind singura federație care a fost într-o semifinală de Campionat Mondial, adică în 2019 în FED Cup.

Dacă oamenii ăștia nu execută câteva centre naționale în diverse colțuri ale țării și nu adoptă acești mii și mii de copii, atunci, numai cu talent, noi dispărem! Năstase, Halep, Ruzici, Tecău nu se cumpără de la supermarket. Se nasc, dar se nasc cu niște sacrificii ale părinților”, a spus Țiriac pentru Gsp.

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că în cei 3 ani de procese, în care a fost contestată conducerea, Federaţia Română de Tenis a pierdut 4-5 milioane de euro din finanţările de la Ministerului Tineretului şi Sportului, bani care ar fi fost investiţi în dezvoltarea acestei discipline.

„Sigur, este o decizie bună, prin care Federaţia Română de Tenis îşi reintră în drepturi, o decizie prin care angajaţii federaţiei, cu excepţia conducerii, preşedinte şi vicepreşedinţii care nu sunt remuneraţi, îşi vor primi drepturile salariale de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Pentru că până acum au fost plătiţi din sponsorizări şi din fondurile proprii. Este vorba despre copiii din loturile naţionale, despre toate competiţiile care vor primi o altfel de finanţare.

Una peste alta, de trei ani de când suntem în procese, Federaţia Română de Tenis a pierdut între 4 şi 5 milioane de euro, bani care ar fi mers în proiecte de dezvoltare, în susţinerea jucătorilor de tenis. Din păcate noi am avut un club care ne-a ţinut în procese în ultimii 3 ani pe o eroare birocratică. De ce spun asta, pentru că problema aceasta este din anul 2001 când s-au reorganizat federaţiile, iar în situaţia aceasta au fost 21 de federaţii, dintre cele mai importante din ţară.