Ion Iliescu s-a vaccinat anti-COVID-19. „Pentru vârsta pe care o am, mă simt bine”

Ion Iliescu s-a vaccinat anti-COVID-19. „Pentru vârsta pe care o am, mă simt bine”

De ziua lui, Ion Iliescu s-a vaccinat anti-COVID-19. Fostul președinte al României a declarat că nu a avut nicio reacție adversă.

Ion Iliescu s-a vaccinat anti-COVID-19. Miercuri, de ziua lui, fostul președinte al României s-a vaccinat anti-COVID-19. Acesta a declarat că se simte bine și că nu are nicio reacție adversă.

„M-am vaccinat și m-am simțit bine. Nici nu am resimțit ceva după vaccinare. Pentru vârsta pe care o am, mă simt bine”, a declarat fostul președinte.

În ceea ce privește clasa politică, Ion Iliescu a precizat că urmărește cu interes ce se întâmplă în PSD.

„Nu aș vrea să fac aprecieri care să influențeze în vreun fel părerea oamenilor și situația din partid. Urmăresc cu interes, mi-aș dori mai mult, dar nu vreau să fac aprecieri.

Din păcate nu sunt prezent în activitatea conducerii de partid. De la distanță urmăresc. Doar ce se scrie în presă, nu am o relație nemijlocită cu conducerea actuală și nu vreau să fac aprecieri”, afirmă fostul președinte.

Ion Iliescu s-a vaccinat anti-COVID-19. Fostul președinte a împlinit 91 de ani

Ion Iliescu, fostul președinte al României timp de două mandate (1990-1996 și 2000-2004), împlinește 91 de ani, fiind născut pe data de 3 martie 1930 în Oltenița, județul Călărași.

În 1948, ca elev, s-a numărat printre fondatorii Uniunii Asociaţiilor Elevilor din România. În 1956, a pus bazele Uniunii Asociaţiilor Studenţilor din România, organizată iniţial după modelul uniunilor naţionale ale studenţilor din ţările europene, ca organizaţii profesionale ale studenţilor, scrie acesta pe blogul său personal.

Şi-a efectuat studiile universitare la Facultatea de Electrotehnică a Institutului Politehnic Bucureşti şi la Institutul Energetic de la Moscova. Între anii 1965-1984, a fost membru al Comitetului Central al PCR. Începând cu 1955, a lucrat ca inginer proiectant la Institutul de Studii şi Proiectări Energetice din Bucureşti, iar din 1979 până în 1984, când a fost demis pe motive politice, a condus Consiliul Naţional al Apelor şi a participat la elaborarea unor proiecte de anvergură privind gospodărirea şi utilizarea resurselor de apă ale ţării, potrivit lucrării “Protagonişti ai vieţii publice”.

După declanşarea Revoluţiei Române, în seara zilei de 22 decembrie 1989, a fost chemat în fruntea noului organism de conducere a statului român – Consiliul Frontului Salvării Naţionale.

La 20 mai 1990, a fost ales preşedintele României pe perioada Adunării Constituante, cu 85,07% din voturile valabil exprimate, fiind instalat oficial în funcţia de preşedinte la 20 iunie 1990.

A devenit președinte cu o majoritate covârșitoare de voturi

La alegerile prezidenţiale din 27 septembrie 1992, primele de acest fel organizate în conformitate cu prevederile noii Constituţii, Ion Iliescu a candidat din partea Frontului Democrat al Salvării Naţionale şi a obţinut mandatul prezidenţial după al doilea tur de scrutin, organizat la 11 octombrie 1992. A obţinut 61,5% din voturi, fiind instalat oficial în funcţie, pentru un mandat de patru ani, la 30 octombrie 1992.

La alegerile generale din noiembrie 1996, a candidat din partea Partidului Democraţiei Sociale din România, situându-se în cel de-al doilea tur de scrutin în urma candidatului Convenţiei Democrate din România, Emil Constantinescu. A candidat, în paralel, pe listele pentru Senat şi a devenit liderul grupului parlamentar al PDSR pentru această Cameră.

Câştigând alegerile prezidenţiale şi în 2000 cu 66,83% din voturi, a depus jurământul de credinţă în faţa Parlamentului la 20 decembrie 2000.

Ne puteți urmări și pe Google News