Ion Iliescu, mesaj după moartea actorului Costel Constantin: „Sunt recunoscător pentru prietenia noastră asumată”

Ion Iliescu, mesaj după moartea actorului Costel Constantin: „Sunt recunoscător pentru prietenia noastră asumată” Ion Iliescu. Sursa foto: Gabriel Petrescu | Dreamstime.com

Ion Iliescu a ținut să transmită un mesaj după primirea veștii despre moartea actorului Costel Constantin, menționând că este o dispariție regretabilă, de care a aflat cu tristețe.

Fostul președinte al României și-a arătat ulterior recunoștința pentru prietenia pe care a avut-o cu celebrul actor: „Sunt recunoscător pentru prietenia noastră asumată şi pentru faptul că pentru Costel Constantin anii noştri de apropiere au legat Iaşiul şi Bucureştiul, dar mai ales ultimele decenii”.

Ion Iliescu, întristat de veste morții lui Costel Constantin

Fostul președinte l-a caracterizat pe actor drept un personaj cu un talent extraordinar, din rolurile căruia o întreagă generație s-a inspirat.

Am aflat cu tristeţe că ultimul „Apus de soare” al lui Costel Constantin nu mai e doar numele unei piese remarcabile, ci şi al unei dispariţii regretabile. Un talent extraordinar al unei generaţii care a respirat şi creat artă, Costel Constantin trage cortina vieţii petrecută pe scenă, în lumina publicului care de generaţii s-a inspirat în pasiunea pentru istorie din rolurile sale”, a transmis Ion Iliescu în mesajul său.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iliescu a adăugat că Costel Constantin a fost coleg cu personalități precum Ilinca Tomoroveanu, Florina Cercel, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ion Caramitru, Mariana Mihuţ, Rodica Mandache și Virgil Ogăşanu.

Împreună, spune fostul președinte, aceștia au alcătuit ceea ce este cunoscut drept „Generația de Aur” a teatrului românesc.

Costel Constantin

Costel Constantin. Sursa foto: TNB

„Îmi amintesc dintre rolurile lui Costel Constantin, cărora le-am fost martor privilegiat, pe cele din „Profesionistul”, în regia lui Horea Popescu, Ştefan cel Mare din „Apus de soare”, regia lui Dan Piţa, McMurphy, în „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, spectacol care s-a jucat 11 ani cu casa închisă la Teatrul Naţional, Ducele de Kent în „Regele Lear”, în regia lui Radu Penciulescu, Damian Vulpenaru, în piesa „Crimă pentru pământ”, de Dinu Săraru”, a mai scris Ion Iliescu.

„Regret că „Ultima frontieră a morţii” nu a rămas doar un film”

De asemenea, Iliescu a transmis condoleanțele sale familiei lui Costel Constantin, precizând că își dorește ca gândurile sale să ajungă la toți apropiații cunoscutului actor.

Costel Constantin

Costel Constantin. Sursa foto: cinemagia.ro

Regret că „Ultima frontieră a morţii” nu a rămas doar un film. Sunt alături de toţi cei care fac parte din societatea largă a teatrului românesc, care prin plecarea lui Costel Constantin pierde încă o dată o lume, o epocă şi unul dintre reprezentanţii remarcabili ai scenei. Drum bun, Costel! Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace!”, mai scrie Ion Iliescu în mesajul său.