Ion CRISTOIU: Dosarul Gabriel OPREA – Bogdan GIGINĂ devine prin Hotărirea ÎCCJ un dosar de accident de circulație

Ion CRISTOIU: Dosarul Gabriel OPREA – Bogdan GIGINĂ devine prin Hotărirea ÎCCJ un dosar de accident de circulație

Într-o postare de pe blogul personal, jurnalistul Ion Cristoiu scrie că, potrivit unui document în exclusivitate, dosarul de corupție Gabriel Oprea – Bogdan Gigină devine un dosar de circulație, prin Hotărârea ÎCCJ.

Iată ce scrie Ion Cristoiu pe bolgul său cristoiublog.ro:

Potrivit unui document în exclusivitate:

Pornit ca un răsunător dosar de corupție, dosarul Gabriel Oprea – Bogdan Gigină devine prin Hotărirea ÎCCJ un dosar de accident de circulație

Deși am fost și sînt un dușman de moarte al corupților postdecembriști și am denunțat îmbogățirea prin jaf al bunului public drept cancer al tranziției într-o vreme cînd multora dintre politicienii și jurnaliștii care se proclamă luptători împotriva corupției li se schimbau pamperșii, după dezvăluirile Elenei Udrea din interiorul Sistemului despre cum a folosit dosarele de corupție Binomul SRI-DNA pentru a conduce țara pe din dos, am devenit suspicios față de o realitate pe care am crezut-o pînă atunci autentică:

Așa zisa luptă împotriva corupție prin intermediul anchetelor DNA.

Printre multe alte moduri de operare ale Binomului se numără și scoaterea din joc a unor politicieni prin crearea unor dosare de corupție aparent temeinice, în realitate din start subțiri în fața instanței. Convocatul la DNA era luat în primire de Divizia Presă a Binomului. Se crea imediat prin scurgeri din dosar, prin născociri și exagerări o presiune mediatică uriașă pentru ca respectivul politician să demisioneze. Și acesta, demisiona. Urma o tărăgănare de ani întregi a anchetei, o dată scos din joc politicianul, dosarul fiind pus deoparte la ordinele Codruței Kovesi, care la rîndu-i era manivela din Justiție a cuplului George Maior – Florian Coldea. După un timp, dacă se iveau în spațiul public întrebări privind soarta anchetei dosarul era scos de la dospit și trimis în instanță. Fiind vorba de o confruntare cu Judecătorii, ca să nu se facă de rîs, procurorii DNA scoteau dintre acuzații pe cele care serviseră la vremea respectivă tărăboiului mediatic, dar care nu aveau nici o susținere în materie de faptă.

Cine erau victimele acestor Operațiuni?

Oricît ar părea de ciudat nu numai dușmanii Binomului, dar și amicii, dacă nu chiar colaboratorii Binomului, dacă aceștia nu răspundeau comenzilor date de George Maior și Florian Coldea sau dacă se impunea pentru jocurile politice, erau victime ale dosarelor fabricate.

Cazul cel mai răsunător e al lui Gabriel Oprea.

După cum arată Scandalul Sufrageria, Gabriel Oprea a fost un om de nădejde al Binomului. Multe dintre operațiunile Binomului s-au desfășurat cu sprijinul lui Gabriel Oprea care răspundea în Guvern de siguranța națională. Cum s-a decis scoaterea din joc a lui Gabriel Oprea? Probabil că Gabriel Oprea, ca și Sebastian Ghiță, a început să-și facă jocurile proprii. Refuzul de a-l trăda pe Victor Ponta, care trebuia dat jos pentru a face loc lui Dacian Cioloș, a fost picătura care a umplut paharul. Tovarășii de Binom s-au înțeles fără ca el s-o știe și l-au scos din joc prin transformarea dosarului Gigină într-un dosar de corupție.

Să ne reamintim:

Pe 20 octombrie 2015, seara, polițistul Bogdan Gigină din dispozitivul de însoțire al lui Gabriel Oprea, vicepremier și ministru de interne, a murit în urma unui accident de circulație. Va fi avut și are Gabriel Oprea multe vini în postdecembrism. Trebuia o uriașă manipulare ca să-l faci vinovat din punct de vedere penal (repet, nu moral, ci penal) de moartea unui polițist din dispozitivul de însoțire cîtă vreme Gabriel Oprea se afla pe bancheta din spate a mașinii și toate documentele arată că n-a dat nici un ordin ca mașina sa să depășească viteza legală. Chiar dacă ar fi dat, potrivit legii, responsabil rămîne cel de la volan și nu cel care zice.

Cum a avut loc transformarea unui accident mortal de circulație într-un caz de corupție?

Foarte simplu.

Printr-o Operațiune tipică Binomului.

Inițial dosarul a fost la Tribunalul București.

S-au dat presei însă între timp date și documente care arătau că Gabriel Oprea n-avea dreptul la dispozitiv de însoțire, amănunte care-l prezentau pe ministru ca un satrap care dădea ordine dispozitivului să facă orice numai să ajungă el acasă, cît mai repede. Imediat două ONG-uri din Rețeaua Binomului au cerut DNA să preia dosarul, deoarece nu mai era vorba de un accident de circulație, ci de un abuz în serviciu. Concomitent se pun la cale demonstrații în București care cer demisia lui Gabriel Oprea din Guvern pe motiv că e un asasin. La vremea respectivă, am atras atenția că Gabriel Oprea nu poate fi acuzat de corupție în acest caz. Va fi el corupt în alte cazuri. Nu însă în acest caz. Am primit imediat bulanele milițienești ale Rețelei Binonomului din presă și de pe rețelele sociale.

După preluarea de către Parchetul general, pe motiv că e vorba de abuz în serviciu, dosarul a ajuns la DNA.

Motivul preluării de către DNA?

Gabriel Oprea se face vinovat de abuz în serviciu. Moartea lui Bogdan Gigină e rezultatul direct al abuzului în serviciu comis de Gabriel Oprea prin folosirea fără drept legal a dispozitivului de însoțire. Scandalul și-a făcut efectul dorit. Pe 6 noiembrie 2015 Gabriel Oprea demisionează din funcția de vicepremier și ministru de Interne. Se creează acum toate premisele pentru instalarea Guvernului Meu al lui Klaus Iohannis. Pe 26 septembrie 2016, Gabriel Oprea demisionează din Senat, pentru a putea fi anchetat penal de DNA.

Binomul și-a făcut treaba din punct de vedere politic.

Din punct de vedere juridic, situația e deosebit de complicată. Acuzația cu abuzul în serviciu nu se susține în veci. Se purcede atunci la binecunoscuta tărăgănare. Dosarul e preluat de DNA pe 6 noiembrie 2015. În februarie 2018, la trei ani de la deschiderea anchetei, dosarul mai era la DNA. În urma unei plîngeri făcute de părinții lui Gigină, ÎCCJ impune DNA să finalizeze ancheta pînă la 1 mai 2018. Pe 2 mai 2018, DNA trimite dosarul la Înalta Curte. Cum însă acuzația de abuz în serviciu nu poate fi susținută, Gabriel Oprea e trimis în judecată de DNA sub acuzația de omor din culpă. DNA a ajuns să facă dosare de omor din culpă în cazul unui accident de circulație! Pe 8 iunie 2018, Înalta Curte pune capăt afacerii trimițînd dosarul acolo unde trebuia să fie de la început:

La judecătoria sectorului 1.

 

Ne puteți urmări și pe Google News