Evenimentul Zilei > Social > Lipsa lui Iohannis la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului? Gigi Becali are un posibil răspuns
Lipsa lui Iohannis la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului? Gigi Becali are un posibil răspuns

Lipsa lui Iohannis la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului? Gigi Becali are un posibil răspuns

Klaus Iohannis, președintele României, va lipsi de la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Gigi Becali vine cu o explicație plauzibilă.

„Foarte bine că nu vine. Nu vine pentru că are bun-simţ. Nu are ce căuta un om de religia domniei sale la sfinţire. Nu intrăm pe domeniul acesta, pentru că ne contrazicem. N-are ce căuta, pentru că e luteran. Acum vorbeam ceva cu cineva de la Patriarhie… El nu e ortodox. Dacă vreţi, după canoane, după ce spun sfinţii părinţi, Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Ioan Gură de Aur… el nu trebuie să fie primit de înalţii ierarhi… Dacă el vine în Catedrală, nu trebuie să primească onorul de la înalţii ierarhi.

Nu mă deranjează că pe clopot e chipul Patriarhului Daniel, pentru că omul acesta a făcut mari sacrificii, a cerşit în toate părţile, s-a rugat de politicieni. Atunci, nu văd nimic necurat, nesfânt în asta. Orice permit canoanele, permitem şi noi. Ce nu permit canoanele, ca sectarii să fie primiţi cu onoruri în Catedrală”, a spus Gigi Becali la Antena3.

Amintim că Gigi Becali a donat încă din 2007 două milioane de dolari pentru proiectul Catedralei Mânturii Neamului Românesc.