Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, reacție dură după al doilea atac mahalagesc al lui Teodorovici
Iohannis, reacție dură după al doilea atac mahalagesc al lui Teodorovici

Iohannis, reacție dură după al doilea atac mahalagesc al lui Teodorovici

Președintele Klaus Iohannis a criticat dur derapajul lui Orlando Teodorovici la adresa actualului ministru al Finanțelor, Florin Cîțu.

„Derapajul lui Eugen Orlando Teodorovici a fost un act intenționat”, a declarat președintele Klaus Iohannis marți, după ceremonia de decorare la final de mandat a ambasadorului SUA Hans Klemm.

„Președintele Senatului, pe care probabil că l-au pus acolo ca să nu-i deranjeze pe pesediști, putea să oprească acest demers inoportun”, a mai spus președintele.

„Consider că e o ieșire incorectă, inadmisibilă, inoportună a PSD în Senat”, a adăugat Iohannis. „De aici trebuie să tragem niște învățăminte: pentru PSD, tot ce nu este PSD trebuie jignit, e o atitudine unui partid nereformat, care arată un dispreț profund pentru instituțiile democratice”, a adăugat șeful statului.

„PSD are puterea în instituții importante ale statului”, a încheiat Iohannis.

Teodorovici, limbaj de mahala

Reamintim că luni, după votarea moțiunii simple contra lui Cîțu, Teodorovici, în timp ce actualul ministru dădea declarații jurnaliștilor, a trecut prin spatele lui și i-a spus: „Trage o liniuță la Guvern!” Ulterior, după câțiva pași, Eugen Orlando Teodorovici i-a mai strigat o dată: „Trage o liniuță puternică, puternică”. Și, după puțin timp, fostul ministru a revenit, strigând: „Vezi că iese praful de la nas”.

Dar acesta nu a fost primul astfel de derapaj al fostului ministru de Finanțe. În urmă cu un an, pe când el însuși era ministru, Teodorovici a folosit un limbaj suburban la adresa lui Florin Cîțu.

„Eşti frumos! Chiparosule! După ce că eşti urât, mai eşti şi prost. Ai auzit? Cîţule, după ce că eşti urât, eşti şi prost!”, i-a strigat Teodorovici lui Cîțu, într-o ședință a Comisiei de buget-finanțe.