Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis o ține în corzi pe Dăncilă. Anunțul făcut de premier la Târgu Mureș
Iohannis o ține în corzi pe Dăncilă. Anunțul făcut de premier la Târgu Mureș

Iohannis o ține în corzi pe Dăncilă. Anunțul făcut de premier la Târgu Mureș

Permierul Viorica Dăncilă a făcut, sâmbătă, la Târgu Mureș, o serie de declarații cu privire la remanierea guvernamentală și la șansele Laurei Codruța Koveși de a ocupa funcția de procuror-șef al Parchetului European.

În ceea ce privește remanierea guvernamentală, șefa Executivului susține că încă nu a primit niciun răspuns de la președintele Klaus Iohannis. La începtul acestei săptămâni, după ședința CEx al PSD, Ramona Mănescu a fost propusă pentru a prelua portofoliul Ministerului Afacerilor Externe, Nicolae Moga pentru Interne şi Mihai Fifor pentru funcţia de vicepremier pe Parteneriate Strategice.

Referitor la candidatura lui Kovesi pentru funcția de procuror-șef al parchetului European, premierul a declarat: „Eu mi-am spus punctul de vedere. Dacă a fost demisă, eu cred ca trebuie sa își lămurească aceste aspecte. Mă întreb dacă Iohannis ar susține o altă persoană care se află în aceeași situație”.

„De aici voi merge la Sibiu. Mihai Fifor mi-a transmis că acolo ne așteaptă cetăţeni care nu au intenții bune. Sunt dintre cei care s-au învăţat că pot rezolva lucrurile prin jigniri, prin ţipete, prin cuvinte urâte. Nu ne este teamă. Pentru că ştiu că în spatele nostru sunt oameni care procedează altfel.

Fiecare trebuie să-şi spună punctul de vedere. Şi într-o familie există puncte diferite de vedere, dar aceste lucruri le putem face la masa dialogului, nu prin jigniri, nu prin violenţă, nu prin cuvinte urâte”, a declarat Viorica Dăncilă la Târgu Mureş.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.