Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, ferm în privința alegerilor locale: Se pot organiza în septembrie
Iohannis, ferm în privința alegerilor locale: Se pot organiza în septembrie

Iohannis, ferm în privința alegerilor locale: Se pot organiza în septembrie

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că alegerile locale se pot organiza în septembrie.

”Dacă respectăm aceste reguli simple, masca, distanța, putem să mergem să alegem autoritățile locale. Nu evenimentul este problematic, ci campania. Cu siguranță campaniile electorale vor fi supuse unor reguli foarte stricte. Vom avea campanii pe mediul online, pe TV etc”, a declarat șeful statului. El a subliniat că procesul de votare în sine se poate organiza dacă se respectă toate normele.

„Este momentul să lăsăm divergenţele politice deoparte şi să ne concentrăm pe soluţii care sunt absolut absolut necesare în această perioadă, iar, în acest sens, solicit Parlamentului să ia în dezbatere în regim de urgenţă legea care clarifică carantina şi izolarea pentru a reda autorităţilor acest instrument extrem de important în perioadă de pandemie”, a afirmat şeful statului.

Potrivit acestuia, unii politicieni „încearcă să exploateze electoral” pandemia COVID-19.

„Trebuie să fim foarte atenţi la ce ne spun unii şi alţii, fiindcă, în această perioadă, în loc să fim toţi de aceeaşi parte, politicienii să sprijine Guvernul şi împreună să-i convingem pe români că este o treabă foarte, foarte serioasă, vedem că sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie. Este o cale eronată şi, din acest punct de vedere, vreau să mă adresez şi politicienilor şi Parlamentului. Suntem într-o situaţie foarte complicată”, a completat Iohannis.

Preşedintele a fost miercuri în vizită la Institutul Cantacuzino.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: