Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, detalii incendiare. Cadru legal „unic” pentru România. Ce se schimbă?!
Iohannis, detalii incendiare. Cadru legal „unic” pentru România. Ce se schimbă?!

Iohannis, detalii incendiare. Cadru legal „unic” pentru România. Ce se schimbă?!

Revine starea de urgență în România?! Președintele Klaus Iohannis clarifică situația și explică în ce condiții s-ar putea reveni la restricții.

Președintele mai transmite că „responsabilitatea Parlamentului de a institui un regim juridic coerent, atât pentru starea de urgenţă, cât şi pentru starea de asediu este cu atât mai importantă cu cât Curtea Constituţională a stabilit prin jurisprudenţa sa recentă că numai legea ca act al Parlamentului poate să cuprindă acele măsuri care presupun restrângeri ale exerciţiului unor drepturi sau libertăţi fundamentale”.

Klaus Iohannis consideră că autoritățile ar trebui să acțioenze cât mai rapid în interesul cetățeanului.

„Intervenţia autorităţii legiuitoare trebuie să fie cât mai rapidă, cu atât mai mult cu cât cadrul legal general cuprinde norme deja declarate neconstituţionale, iar situaţia epidemiologică impune ca autorităţile să fie pregătite în orice moment să facă faţă unor evoluţii nefavorabile”, explică şeful statului.

„Parlamentul trebuie să revadă cadrul legislativ şi din perspectiva asimilării sau includerii, la nivelul legii, a acelor măsuri care ar conferi pe termen lung un set de mijloace adecvate de natură să întărească capacitatea de răspuns a autorităţilor în faţa unor riscuri”, a mai declarat preşedintele României.

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.