Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis: Dacă voi fi ales preşedinte, domnul Traian Băsescu nu are nicio şansă să îl desemnez prim-ministru
Iohannis: Dacă voi fi ales preşedinte, domnul Traian Băsescu nu are nicio şansă să îl desemnez prim-ministru

Iohannis: Dacă voi fi ales preşedinte, domnul Traian Băsescu nu are nicio şansă să îl desemnez prim-ministru

Liderul PNL, Klaus Iohannis, candidat al Alianţei Creştin Liberale la Preşedinţie, a negat joi la Bacău, într-o conferinţă de presă, existenţa unei înţelegeri secrete privind desemnarea în calitate de premier a actualului şef al statului, Traian Băsescu.

"Dacă voi fi ales preşedinte, domnul Traian Băsescu nu are nicio şansă să îl desemnez prim-ministru, cum nu este absolut niciun fel de şansă să-l numesc pe domnul Liviu Dragnea premier", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

El a adăugat că va avea faţă de contracandidaţii săi o atitudine normală, fără atacuri la persoană. "Ne interesează să avem proiecte politice. Ne interesează să avem o gândire pentru România. O gândire care schimbă lucrurile şi face ca ţara să meargă mult mai bine. Nu am niciun fel de problemă personală cu niciun candidat. Nu mă voi adresa în campanie contracandidaţilor. Eu mă voi adresa românilor şi vreau, împreună, să rezolvăm probleme mari ivite. Vreau o ţară normală. O Preşedinţie normală. O campanie normală", a indicat candidatul ACL.

Potrivit acestuia, românii s-au săturat de felul în care s-a făcut politică în ultimii zece ani şi, ca urmare, va propune un nou proiect.

"Preşedintele are obligaţia să vină în faţa naţiunii introducând în spaţiul public marile teme de dezbatere, teme care vor duce la soluţii. (…) Dacă noul PNL va ajunge în situaţia de a forma Guvernul vom demonstra românilor ce se poate rezolva dacă ai un preşedinte serios, care doreşte, care vrea să rezolve problemele ţării şi un Guvern competent care împreună cu preşedintele face să apară ceea ce se numesc efecte de sinergie ce pot pune, realmente, România pe altă direcţie, cea a occidentalizării reale. Până atunci, voi lucra împreună cu cei ce vor guverna România", a adăugat Iohannis.

Declaraţiile au fost făcute după întâlnirea avută, aseară, cu membrii PNL şi PDL din judeţul Bacău.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: