Discuțiile dintre liderii PNL se vor axa pe prioritățile din această toamnă: eventualele schimbări ale reprezentanților PNL în conducerea celor două camere ale Parlamentului: Camera Deputaților și Senat, dar și pe procesul de pregătire al alegerilor europarlamentare, de anul viitor, din mai.

De altfel, conducerea liberală vor avea în discuții și găsirea unor variante pentru debarcarea liderului PSD, Liviu Dragnea, și a premierului Viorica Dăncilă de la putere.

În urmă cu trei săptămâni, Klaus Iohannis, de la Consiliul Naţional al PNL, a acuzat că liderul PSD, Liviu Dragnea, îşi foloseşte puterea pe care o are pentru a scăpa „de dosare”.

„Situaţia este proastă. Nu îmi face plăcere să spun aşa ceva pentru că sunt preşedintele României. În 2016 am avut alegeri parlamentare. După cum ştim PSD a făcut promisiuni mari. Au promis românilor că va curge lapte şi miere, că vor face economia să meargă, că vor creşte salariile şi pensiile. Dar, ghinion, nu s-a întâmplat aşa. Au început să lucreze la totul altceva. Au început să demonteze Justiţia românească. Asta a fost prioritatea reală. Au urmat nenumărate faze în care au încercat să aducă Justiţia sub controlul politic al PSD“, a afirmat Iohannis.