Senatorul PSD Liviu Pop susține și el că România are nevoie de unitate și îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că nu a vorbit despre „iubirea de țară” și despre „mândria de a fi român”, în discursul din Parlament. „Premierul şi preşedintele PSD au avut discursuri echilibrate, cu îndemnuri la unitate, ceea ce din păcate nu am văzut în discursul domnului Iohannis, n-am văzut absolut nimic despre patriotism, nu a spus nimic despre iubirea de ţară, nu a vorbit de mândria de a fi român. Sunt omisiuni grave pentru un şef de stat, la 100 de ani de la Marea Unire a ţării sale”, a declarat senatorul la RFI.

 

Social-democratul empatizează cu dorința de unitate a premierului. „Anul acesta sărbătorim 100 de ani de existenţă a României şi poate acum, mai mult ca niciodată, ar trebui să ne întoarcem cu gândul în trecut, pentru a vedea ce înseamnă unitate. Avem nevoie din punctul acesta de vedere de un popor unit şi sâmbătă când vom sărbători Centenarul, am convingerea că-şi vor da mână cu mână toţi cetăţenii care au împărtăşit viziuni diferite şi vor îngropa această secure a războiului. Este absolut normal şi consider că în aceste momente avem nevoie de unitate”, a mai sus senatorul, potrivit sursei citate.

 

Miercuri, Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă au participat la şedinţa solemnă a plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri, care va începe la ora 14.00.

Ședința a început cu intonarea imnului naţional, urmată de alocuţiunea preşedintelui Klaus Iohannis. Au mai ținut discursuri preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, prim-ministrul Viorica Dăncilă, Custodele Coroanei Române, MS Margareta, precum şi reprezentaţi ai grupurilor parlamentare.