Evenimentul ZileiPoliticaIohannis, acuzat că nu vorbește despre „mândria de a fi român”. Un alt social-democrat caută pacea invocată de Dăncilă

Iohannis, acuzat că nu vorbește despre „mândria de a fi român”. Un alt social-democrat caută pacea invocată de Dăncilă

Iohannis, acuzat că nu vorbește despre „mândria de a fi român”. Un alt social-democrat caută pacea invocată de Dăncilă
Discursul premierului Viorica Dăncilă de la ședința solemnă, din Parlament, s-a axat pe ideea de unitate, aceasta transmițând că își dorește pace politică.

Senatorul PSD Liviu Pop susține și el că România are nevoie de unitate și îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că nu a vorbit despre „iubirea de țară” și despre „mândria de a fi român”, în discursul din Parlament. „Premierul şi preşedintele PSD au avut discursuri echilibrate, cu îndemnuri la unitate, ceea ce din păcate nu am văzut în discursul domnului Iohannis, n-am văzut absolut nimic despre patriotism, nu a spus nimic despre iubirea de ţară, nu a vorbit de mândria de a fi român. Sunt omisiuni grave pentru un şef de stat, la 100 de ani de la Marea Unire a ţării sale”, a declarat senatorul la RFI.

 

Social-democratul empatizează cu dorința de unitate a premierului. „Anul acesta sărbătorim 100 de ani de existenţă a României şi poate acum, mai mult ca niciodată, ar trebui să ne întoarcem cu gândul în trecut, pentru a vedea ce înseamnă unitate. Avem nevoie din punctul acesta de vedere de un popor unit şi sâmbătă când vom sărbători Centenarul, am convingerea că-şi vor da mână cu mână toţi cetăţenii care au împărtăşit viziuni diferite şi vor îngropa această secure a războiului. Este absolut normal şi consider că în aceste momente avem nevoie de unitate”, a mai sus senatorul, potrivit sursei citate.

 

Miercuri, Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă au participat la şedinţa solemnă a plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, consacrată celebrării Centenarului Marii Uniri, care va începe la ora 14.00.

Ședința a început cu intonarea imnului naţional, urmată de alocuţiunea preşedintelui Klaus Iohannis. Au mai ținut discursuri preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, prim-ministrul Viorica Dăncilă, Custodele Coroanei Române, MS Margareta, precum şi reprezentaţi ai grupurilor parlamentare.


Accesează: