Evenimentul Zilei > International > Invazie de imigranți în Marea Britanie cu complicitatea Franței
Invazie de imigranți în Marea Britanie cu complicitatea Franței

Invazie de imigranți în Marea Britanie cu complicitatea Franței

Ministrul de Interne Britanic, Priti Patel, a acuzat Franța pentru valul de imigranți care traversează nestingheriți Canalul Mânecii de săptămâni bune.

În primele ore ale dimineții de miercuri, circa 90 de imigranți clandestini au fost pescuiți pe Canalul Mânecii și aduși în portul Dover de către Royal National Lifeboat Institution (RNLI) și British Border Force, după ce au efectuat o traversare periculoasă, venind din Franța.

De la începutul anului, peste 2.658 de imigranți ilegali au fost oficial aduși în porturile britanice, în acest mod, o cifră la care trebuie adăugate persoanele debarcate miercuri, scrie Breitbart.

Pentru comparație, în tot anul 2019, numărul imigranților ilegali a fost de numai 1.890.

Liderul Brexit Party, Nigel Farage, a comentat evenimentul afirmând că „invazia continuă”, și adăugând că „90 au ajuns deja la Dover. O ambarcațiune a ajuns pe plaja de la Hastings și peste 30 de imigranți ilegali au fugit.”

Cu ocazia unei teleconferințe la nivelul Comisiei pentru Afaceri Interne, ministrul de Interne, Priti Patel, a recunoscut că există „o problemă majoră, majoră cu aceste ambarcațiuni mici”, ea adăugând că a avut „discuții dificile cu omologul meu francez, inclusiv privind interceptarea pe mare, deoarece, în mod curent, autoritățile franceze nu efectuează astfel de intercepții”.

Oficialul britanic a adăugat că guvernul de la Londra intenționează să „închidă această rută” pentru migrația ilegală, dar a precizat că singura soluție posibilă este interceptarea și trimiterea ambarcațiunilor înapoi în Franța.

„Și înțeleg prin asta ambarcațiuni care se află la numai 250 de metri de coasta franceză”, a spus Patel, adăugând: „Cred că ar trebui luate măsuri mai puternice din partea Franței și le-am spus acest lucru”.

Întrebată de membrii Comisiei dacă autoritățile pentru imigrație din Franța au autoritatea legală de a intercepta ambarcațiunile în apele teritoriale franceze, Patel a răspuns: „Absolut, și la acest aspect lucrăm acum”.

Însă, potrivit mai multor filmări pe mare și declarații făcute de către Nigel Farage, autoritățile franceze nu numai că nu au nici un gând să intercepteze ambarcațiunile cu imigranți pe mare, ci le și escortează până în apele teritoriale britanice.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: