Invazia terestră a Israelului în Gaza, pe final, dar ce e greu abia acum vine

Invazia terestră a Israelului în Gaza, pe final, dar ce e greu abia acum vine Război în Israel, ziua 93. Antony Blinken vizitează regiunea prinsă în conflict. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Urmează faza II în Gaza. Invazia terestră a Israelului se va termina în ianuarie.

Invazia terestră în Fâşia Gaza. Oficialii americani se așteaptă ca invazia terestră a Israelului în Fâșia Gaza să mai dureze câteva săptămâni.

După care trupele israeliene să treacă, din ianuarie, la o nouă strategie, de intensitate mai scăzută, hiper-localizată. Care vizează cu o precizie de laser militanții și liderii Hamas, conform unor surse citate de CNN.

Ne puteți urmări și pe Google News

Invazia terestră a Israelului. De ce se teme Casa Albă

Dar, pe măsură ce soldații israelieni intră în sudul Gazei, după ce au trecut prin nord, Casa Albă este profund îngrijorată de modul în care se vor desfășura operațiunile Israelului în următoarele câteva săptămâni, a declarat un oficial înalt al administrației americane.

SUA au avertizat cu fermitate Israelul în conversații „dure” și „directe”. Că nu mai pot repeta loviturile devastatoare pe care le-au folosit în nord. Şi trebuie să facă mai mult pentru a limita victimele civile în această nouă incursiune în sud.

Invazia terestră în Gaza

Sursa foto: Twitter

Israelul nu poate menține operațiuni de mare intensitate la nesfârșit

Evaluările actuale ale SUA arată că Israelul pur și simplu nu își poate menține nivelul de operațiuni de mare intensitate pe termen nelimitat, a spus o sursă CNN.

Israelul a trebuit, de asemenea, să răspundă atacurilor aproape zilnice ale grupării militante libaneze Hezbollah la granița sa de nord. Este un alt motiv pentru care forțele israeliene vor trebui să treacă la raiduri țintite.

Oficialii americani speră că Israelul va trece la o strategie non-invazivă până în ianuarie. Care va semăna cu modul în care SUA au trecut de la o luptă de mare intensitate din Irak și Afganistan. La o campanie mai restrânsă împotriva liderilor teroriști..

Oficialii israelieni au indicat că aceasta este intenția lor, a spus unul dintre oficiali.

Invazia terestră a Israelului

Soldații din Israel au decis să intre în Gaza după ce atacatorii Hamas au ucis 1.400 de persoane, majoritatea civili și au răpit alte sute. Acum, Israelul atacă Fâşia Gaza ca să scape de teroriștii Hamas.

Americanii ar fi rugat forțele IDF să renunţe lainvazia terestră în Gaza până nu vor avea mai multe sisteme de apărare aeriană. SUA lucrează non stop pentru a trimite aproape o duzină de sisteme avansate de apărare aeriană în regiune.

Unii oficiali se tem că va începe un război mondial, dacă nu se va încheia conflictul dintre Israel și Hamas, potrivit The Sun.