Invazia care a îngrozit Australia! Invadatori vs. oameni, luptă pentru supravieţuire. Video

Caption: Captain Julian Hohnen, Officer Commanding a combined Australian and Afghan Army patrol base in the Baluchi Valley Region mentors Afghan National Army Officer, Lieutenant Farhad Habib. Mid Caption: All across the MTF1 area of operations partnered mentoring is being conducted on mounted and dismounted combined patrols with ever increasing security presence being experienced by local communities from the Southern Baluchi Valley to the Northern Chora reaches as well as east through the Mirabad. Ongoing combined ANA and MTF1 security operations involving infantry, combat engineer and reconnaissance capabilities in Oruzgan have achieved multiple layers of effects including an increased rate of IED “find and render safe” percentages, increased cache finds, and enhanced trust fostered within local communities. Deep Caption: Operation SLIPPER is Australia's military contribution to the international campaign against terrorism, piracy and improving maritime security. Under this operation our forces contribute to the efforts of the North Atlantic Treaty Organisation (NATO) - led International Security Assistance Force (ISAF) in Afghanistan. ISAF seeks to bring security, stability and prosperity to Afghanistan and aims to prevent Afghanistan again becoming a safe haven for international terrorists. Operation SLIPPER also supports the United States led International Coalition Against Terrorism (ICAT) in the broader Middle East.

Inundaţiile din Australia au generat un fenomen care face ocolul lumii: fuga şoarecilor, a şerpilor şi a păianjenilor din calea apelor.

Invazia care a îngrozit Australia! Invadatori vs. oameni, luptă pentru supravieţuire. Şi cum spaţiul unde se pot refugia este limitat şi împărţit cu oamenii, au apărut şi primele situaţii de-a dreptul înfricoşătoare.

Rozătoarele, reptilele şi insectele de tot felul fug spre casele şi copacii care n-au fost încă afectaţi de inundaţii. Densitatea lor depăşeşte orice imaginaţie. Imaginile filmate cu exodul vietăţilor sunt impresionante şi şocante, deopotrivă.

Locuitorii din apropierea coastei australiene sunt terifiaţi. De parcă nu era suficient că au fost loviţi în plin de ploi abundente și inundații, acum trebuie să aibă şi grija şerpilor şi a păianjenilor.

Invazia care a îngrozit Australia!

„Încă plouă aici și apa crește. Apa se apropie de casa noastră”, a declarat Matt Lovenfosse, care locuieşte în Kinchela Creek (n.r. - un sat din regiunea Mid Coast North, New South Wales). „Dimineața ar trebui să fie înăuntru (n.r. –apa) și păianjenii vor fi peste tot în casă”, a mai spus acesta într-o intervenţie pentru CNN.

Dacă păianjenii care ar pune stăpânire pe o casă sună neliniștitor, s-ar putea să nu doriți nici măcar să vă apropiați de copaci. „Copacii sunt plini deșerpi”, a completat Matt Lovenfosse. Cât de dezvoltat este instinctul de supravieţuire la şerpi şi păianjeni? Următoare dezvăluire va demonstra că sunt în stare de orice. Inclusiv să înoate spre o barcă…

„Dacă scoți barca peste padoc, aceștia înoată spre ea încercând să ajungă la ceva uscat. La fel și păianjenii”, a mai spus cel care locuieşte în Kinchela Creek.

„Au existat și înnecuri ale furnicilor şi ale greierilor, şi practic ale fiecărei insecte care a încercat doar să scape de inundații”, a spus Shenae Varley pentru The Guardian Australia după o vizită la digul Penrith din vestul Sydney-ului.

Păianjenii se urcă pe oameni

„Soțul meu a filmat, pentru că eu nu mă apropiam de asta. Când stătea nemișcat, avea păianjeni care i se urcacu pe picioare. Unul care se scufundase l-a folosit ca pe un stâlp pentru a scăpa de apă”, a mai spus australiana.

Un expert a declarat pentru ABC Australia că populația de insecte nu a crescut şi că mai degrabă a fost întotdeauna acolo. „Toate acestea se întâmplă sub nasul nostru, dar pur și simplu nu știm ce se întâmplă.

Ce se întâmplă cu inundațiile este că toate aceste animale care își petrec viața criptică pe pământ nu mai pot trăi acolo. Inundațiile au condus la mii de evacuări, în special în regiunile de coastă, pe fondul unor precipitaţii-record”, a declarat profesorul Dieter Hochuli de la Universitatea Sydney.

Premierul Scott Morrison a declarat că se aștepta ca ploile să-şi piardă din intensitate până miercuri, dar recent a declarar că vor rămâne o amenințare chiar și departe de coastă.   Pentru moment, barajele nu sunt depăşite de furia apelor şi din fericire nu au fost raportate decese conform huffpost.com.