Germania fierbe după ce un membru al Camerei Reprezentaților a pus o întrebare simplă, dar cu răspuns incert și implicații complicate: virusul SARS-CoV-2 este capabil sau nu de reproducere?
Ca răspuns la o solicitare venită din partea Camerei Reprezentanților, Administrația Senatului Berlinului a recunoscut că are unele îndoieli serioase referitoare la modul de operare al testelor PCR.
Departamentul de Sănătate al Senatului Berlinului a confirmat faptul că testele PCR nu sunt apte, în realitate, să diagnosticheze o infecție conform termenului stipulat de Legea germană de protecție contra infecțiilor. Acest lucru transpare din răspunsul oficial la întrebarea pusă de Marcel Luthe, membru în Camera Reprezentanților.
Administrația acestei instituții a declarat că, în conformitate cu legea amintită, trebuie să existe „un agent de reproducere (virus, bacterie, ciupercă, parazit) sau orice alt agent cu transmitere biologică, ce poate cauza o infecție sau o boală transmisibilă la oameni”. Cu alte cuvinte, un agent patogen.
Chestionată de către membrul Camerei dacă așa-numitul test PCR este capabil să facă diferența dintre un virus capabil de reproducere și un virus incapabil de reproducere, Administrația Senatului a răspuns negativ.
Pentru a justifica faptul că Senatul Berlinului și-a fondat observațiile și măsurile de protecție anticoronavirus luate până acum numai pe baza rezultatelor PCR, instituția a replicat: „Este vorba de prezența virusurilor SARS-CoV-2, detectată de testele PCR. Prezența acestor virusuri se corelează cu infecția propriu-zisă cu aceste virusuri. Această infecție este relevantă pentru observațiile asupra protecției contra infecțiilor. Așadar, poate fi evaluat modul în care s-au dezvoltat infecțiile cu SARS-CoV-2“.
Miliarde duse pe apa sâmbetei
Totuși, Marcel Luthe nu a părut convins de aceste explicații. El a explicat cotidianului Berliner Zeitung: „Este urgent acum să acționăm în mod rațional și în conformitate cu litera legii. Dacă până și Senatul a trebuit să admită că numerele de teste raportate zilnic nu spun nimic despre o infecție în sensul indicat de lege, înseamnă că ordonanțele (n.red. – emise de cabinetul Angelei Merkel în vederea controlului pandemiei) nu au o bază legală, deoarece nimeni nu poate spune în prezent dacă și câte infecții sunt prezente, de fapt. Testele implică resurse imense, e vorba de sume de miliarde pentru industria medicală, și de fapt par inutile în combaterea infecției cu coronavirus”.
Senatul Berlinului este organul executiv care guvernează orașul Berlin, care în același timp este un stat al Germaniei. Conform Constituției din Berlin, Senatul este format din primarul guvernator al Berlinului și până la 10 senatori numiți de primarul guvernator, dintre care 2 sunt numiți primari.