Evenimentul Zilei > Actualitate > INTRĂ ÎN GREVA FOAMEI. Revoluţionari constănţeni se alătură protestatarilor de la Guvern
INTRĂ ÎN GREVA FOAMEI. Revoluţionari constănţeni se alătură protestatarilor de la Guvern

INTRĂ ÎN GREVA FOAMEI. Revoluţionari constănţeni se alătură protestatarilor de la Guvern

Cel puţin 10 revoluţionari din Constanţa au decis să intre, astăzi, în greva foamei, alăturându-se astfel celor şapte colegi care protestează de trei zile la Bucureşti, cerând guvernului retragerea Ordonanţei de Urgenţă privind obligativitatea obţinerii de noi certificate

Preşedintele Asociaţiei Revoluţionarilor "Decembrie 1989" Constanţa, Constantin Vasilescu, a declarat că, alături de alţi nouă colegi, intr[ în greva foamei la sediul asociaţiei,  începând cu ora 15,00. „Am înştiinţat Guvernul, în scris, prin intermediul prefecturii Constanţa, suntem decişi să nu renunţăm  la greva foamei până când nu se renunţă la acest act normatic aberant”, spune Vasilescu. Greviştii revoluţionari au informat autorităţile constănţene, inclusiv Serviciul Judeţean de Ambulanţă care în această după amiază va trimite un echipaj medical pentru monitorizarea stării de sănătate a protestatarilor.

"Prin noua Ordonană nici Ion Iliescu nu ar mai fi revoluţionar"

Printre greviştii foamei de la Guvern este şi revoluţionarul Gheorghe Turcu, preşedintele Asociaţiei „Revoluţia din 1989” Constanţa. Contactat telefonic, Gheorghe Turcu a declarat că, după trei zile de grevă, medicii au constatat că are tensiunea 24 ,” însă am refuzat internarea”. Ei cer demiterea secretarului de Stat Adrian Sanda şi retragerea Ordonanţei 95. „Dacă această ordonanţă ar fi aplicată ar însemna ca nici măcar Ion Iliescu să nu mai fie revoluţionar. Ar însemna ca oraşul martir Constanţa, unde la Revoluţie au murit 32 de oameni şi 105 au fost răniţi, să nu mai aibă niciun revoluţionar”, a precizat Gheorghe Turcu.

„Victor Ponta nu ne bagă în seamă”

Greviştii de la Bucureşti au făcut demersuri şi la Preşedinţie. „Domnul preşedinte Klaus Iohannis a înaintat solicitările noastre la Parlament şi la Avocatul Poporului. Singurul care nu ne bagă în seamă este premierul Victor Ponta. El este cel care l-a adus de la STS pe acest secretar de stat Adrian Sanda care scoate „luptători cu rol determinant la Revoluţie”. Masele au fost luptătorii determinanţi ai Revoluţiei, nu bazaconiile lui Sanda”, a subliniat revoluţionarul constănţean Gheorghe Turcu.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: