Evenimentul Zilei > Justitie > INTERVENȚIE de ultimă oră în SCANDALUL paginii 17 din PROTOCOLUL SRI-PÎCCJ. POZA care poate soluționa conflictul – FOTO
INTERVENȚIE de ultimă oră în SCANDALUL paginii 17 din PROTOCOLUL SRI-PÎCCJ. POZA care poate soluționa conflictul – FOTO

INTERVENȚIE de ultimă oră în SCANDALUL paginii 17 din PROTOCOLUL SRI-PÎCCJ. POZA care poate soluționa conflictul – FOTO

După ce SRI a decis, vineri, să facă public protocolul de colaborare încheiat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, un detaliu a atras atenția presei, moment în care au apărut mai multe ipoteze cu privire la o presupusă modificare a documentului. Este vorba de o diferență care apare într-una din paginile documentului publicat de Servicii. În acest context, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea intervine pentru a încerca să clarifice situația.

În documentul desecretizat de SRI, se remarcă pagina 17, unde ștampila oficială este alb-negru, în timp ce, pe toate celelalte pagini, aceasta este color. Mai mult, numărul paginii pare a fi scris cu pixul, iar sintagma „STRICT SECRET”, tăiată tot cu un instrument de scris. În final, numele prim-adjunctului SRI de la acea vreme, Florian Coldea, pare să fie și el parțial tăiat.

 

 

În acest context, Marincea a scris un mesaj pe pagina lui de Facebook, însoțit de o poză cu mult-discutat pagină 17 a protocolului SRI-PÎCCJ, pentru a clarifica situația.

„Pentru adepții teoriei conspirației, atasez pagina 17 din protocolul declasificat cu PG. La scanarea color, apar pe verso stampilele de multiplicare xerox. Documentul a fost scanat alb-negru, pentru ca stampilele de xerox nu făceau parte din documentul oficial. Adepții teoriei conspiratiei puteau sa studieze documentul de la PG si se lamureau”, a scris purtătorul de cuvânt al SRI.

Atașăm mai jos poza paginii 17, așa cum apare ea pe pagina de pe rețeaua de socializare a lui Ovidiu Marincea.