Evenimentul Zilei > Actualitate > Interlopul Cosmin Mladin şantaja poliţiştii cu înregistrări incendiare
Interlopul Cosmin Mladin şantaja poliţiştii cu înregistrări incendiare

Interlopul Cosmin Mladin şantaja poliţiştii cu înregistrări incendiare

Interlopul Cosmin Mladin, despre care se crede că a părăsit ţara după ce a scăpat recent de filajul poliţiştilor, îi şantaja pe oamenii legii cu filmări în care erau surprinşi când luat mită şi se distrau în saloanele erotice din Arad.

Cel puţin asta susţine un şofer apropiat de Cosmin Mladin şi care a fost de acord să discute cu reporterii televiziunii de ştiri Antena 3. Conform acestuia, interlopul considerat liderul traficanţilor de ţigări din Arad şi-a creat „poliţe de asigurare” pentru a fi sigur că nu va ajunge vreodată în spatele gratiilor.

Se pare că aşa a şi reuşit să scape de sub observaţia celor care îl filau. Mai mult, Mladin reuşise să-şi creeze anumite legături şi printre oamenii legii din Bucureşti. Şoferul citat a subliniat că  interlopul facilita în fiecare lună intrarea în ţară pentru cel puţin 10 camioane cu ţigări de contrabandă.

Desigur, conform sursei citate, totul se făcea cu sprijinul protectorilor săi, care îşi primeau partea la fiecare transport. Şi pentru a fi sigur de fidelitatea lor, Mladin a orchestrat înregistrări incendiare ale momentelor în care era dată mita.

Cosmin Mladin

Anunţat la fiecare percheziţie

„şofer: Are mulți oameni în poliţie și tot timpul, la toate, de fiecare dată când au fost percheziții, a fost anunțat.

Antena 3: Asta înseamnă că el cotizează sau are filmulețe?

şofer: Din câte se vorbeşte în oraş, are filmulețe cu niște persoane de la cei cărora le-a spus că dacă o să vină să-l ia sau să-l aresteze, o să dea filmările la procurori, la tv…

A3: Ce fel de filmări?

şofer: Cum le dă banii, cum iese cu ei în oraș la cluburi de masaje erotice.

A3: Cu polițiști?

În oraş se ştie că Mladin are legături la Bucureşti

şofer: Da. Are oameni cred că și la București din câte spunea… Se lăuda la toată lumea.

A3: E protejat la nivelul poliției Arad mai mult decât la București?

şofer: Da.

A3: Are persoane în poliția Arad care-l protejează?

şofer: Da, la Economic. A spus că pe traficul de țigări, pe partea de vest nu are nimeni ce să-i facă pentru că are toată poliția la mână. La fiecare transport aveau banii puși separat pentru organele de poliție.

A3: Cât de dese erau transporturile?

şofer: 7, 8, 10 camioane pe lună…”, se arată în dialogul avut de jurnaliştii de la Antena 3 cu şoferul.

Amintim că Mladin a fost urmărit pe autostradă de cei care îl filau şi care l-au pierdut la un moment dat. În acest context, anchetatorii cred că acesta a părăsit ţara. Se pare că şi adjunctul interlopului a dispărut înainte ca poliţiştii să ajungă la domiciliul său, un semn clar care indică că ambii au avut informaţii despre percheziţii.

Numele lui Mladin apare şi în dezvăluirile publicate în exclusivitate pe evz.ro: Asasinii omului de afaceri Ioan Crișan sunt din Serbia sau Ucraina, foști militari având legături cu Mafia Italiană.