DOSAR GREU, MUȘAMALIZAT în 2005. Cum au protejat polițiștii interceptați de DIICOT o rețea de prostituție de minore. DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE!
- Jeanina Năstase
- 29 ianuarie 2018, 11:20
Noi dezvăluiri explozive ale jurnaliștului Cătălin Tolontan și ale echipei sale într-un dosar din 2005. Dosar cu atât mai controversat cu cât sunt implicate nume grele. De ani de zile însă, niciunul dintre polițiștii, procurorii și inspectorii de Gardă care îi ajutau pe mafioții chinezi nu a pățit nimic. Tolo.ro a găsit însă în arhiva Tribunalului și la avocați probe strânse de DIICOT și începe să le facă a publice, pentru că, susțin jurnaliștii, ele sunt informații dintr-un dosar public mușamalizat. Mai exact, care este speța? O bandă de polițiști interceptați de DIICOT cum protejau o rețea de prostituție de minore. Și, surpriză, unul dintre cei implicați ar fi fost chiar șeful Poliției Parlamentului până acum cinci luni: mai exact, comisarul Ion Craiu!
Astfel, potrivit informațiilor publicate de tolo.ro, rețeaua era condusă de doi cetățeni chinezi, care obligau fete din România, unele de 14-17 ani, să se prostitueze, le sechestrau în apartamente cu gratii și le băteau. Ironia sorții, protectorii rețelei de pedofili au fost ridicați în grad, sunt încă activi sau pensionați cu mii de euro pe lună.
Cine este unul dintre polițiștii interceptați de DIICOT
„Ion Craiu este unul dintre polițiștii interceptați de DIICOT când îi considera ”jegoși” pe cetățenii care reclamau lucrurile dubioase de la restaurantul ”Shanghai”, unul din locurile unde fetele erau duse să se prostitueze. Procurorii au pus la dosar convorbiri care arată cum Craiu făcea servicii șefului mafioților în 2005, de atunci el fiind avansat de două ori și promovat șeful Poliției Parlamentului”, susțin sursele citate.
Ce a declarat Craiu pentru jurnaliștii de la Gazetă
Acesta s-a pensionat la cerere în august 2017. Craiu a fost golgeter la ASA Tg. Mureș și campion cu Steaua în 1987, cu un meci jucat în Ghencea. Într-o discuție purtată ieri cu Gazeta, colonelul pensionar Craiu, 50 de ani, a recunoscut că mergea frecvent la restaurantul Shanghai și la salonul de acupunctură de acolo, obiectiv de care răspundea, dar a negat ferm că i-a protejat pe chinezi. ”Vedeți voi ce o să se întâmple, o să vorbesc și eu, o să fiu rău și eu!”, a încheiat el amenințător discuția cu el, pe care nu a fost de acord să o publicăm.
”În numele acestor fete, e timpul să iasă la iveală cei pe care ele i-au arătat cu degetul când au fost chemate la recunoașterea de la DIICOT. Cei care, printr-o mușamalizare de proporții, au continuat să avanseze în funcții. 8 ani a fost Ion Craiu șeful poliției Parlamentului României. Cel care-i protejează pe parlamentari, cel care a reprezentat legea și ordinea în sediul primei puteri în stat, comisarul pensionat acum câteva luni Ion Craiu este unul dintre polițiștii care aveau responsabilitatea să descopere această rețea de prostituție și, de fapt, erau amici cu șefii ei”, , mai spun jurnaliștii.
Chinezii foloseau și fete între 14 și 17 ani
Din 2004 și până aproape de finalul lui 2005, un grup de cetățeni chinezi și români derulaseră, ”o amplă operațiune de crimă organizată, sprijinită de persoane cu funcții în stat”, după cum spune rechizitoriul DIICOT nr. 719, trimis în instanță pe 22 mai 2006. Ei coordonau traficul din paravanul lor legal, restaurantul și salonul de masaj ”Shanghai ”, plasat pe Strada Ion Minulescu nr. 38, Sector 3, undeva între Timpuri Noi și Mall Vitan.
Procesul acestor mafioți are loc între mai 2006 și ianuarie 2008. Tribunalul București condamnă doi chinezi și trei români din subordine, iar pedepsele merg între 3 ani cu suspendare și 5 ani. DIICOT face apel. ”Pedeapsa maximă prevăzută de lege e de 20 de ani. E vorba de trafic sexual, trafic și exploatare de minori, trafic de persoane”, motivează procurorii.
Mai mult, Curtea de Apel înlătură și expulzarea din România a celor doi capi ai rețelei, Mihai și Sam, pe care o decisese inițial tribunalul.
DIICOT cere disjungerea pentru polițiștii și comisarii de gardă corupți
”Cerem disjungerea cauzelor și continuarea cercetărilor în vederea identificării ofițerilor de poliție și comisarilor de Gardă Financiară, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție”. Mai exact, aceste acuzații ale procurorilor DIICOT îi vizau pe ”protectori”.
Un dosar uitat prin sertare...
Lucrurile merg mai departe, dosarul uitat undeva prin sertare, și ajungem în primăvara lui 2017, Craiu explică, într-un reportaj de la Digi24, ce face. Compară Parlamentul cu un mic orășel. Senatori, deputați, angajați parlamentari. ”Sunt polițist șef peste un mic orășel, de 2.000 – 3.000 de persoane, în afară de cei care vin să-l viziteze”.
Se duce cu echipa TV și se filmează în mijlocul unui grup de băieți și fete, copii veniți să vadă locul unde se fac legile României.
”La Parlament lucrează patru poliţişti care au văzut la viaţa lor de toate. Şi furturi, şi oameni care au vrut să intre cu arme albe în clădire, şi cetăţeni supăraţi pe politicieni, care au trebuit calmaţi”, spune reporterul.
Jurnaliștii de la Gazetă, reîntâlnire cu Ion Craiu
Gazeta s-a întâlnit luni cu Ion Craiu. Jurnaliștii explică faptul că discuția a durat aproape o oră.
”Nu a fost de acord să o publicăm, dar ideile principale sunt că a recunoscut prietenia cu Șeful Mihai, deplasările frecvente la ”Shanghai”, de care răspundea ca polițist, și a negat ferm că a asigurat orice protecție rețelei, așa cum spune DIICOT în dosarul-mamă. El, personal, confirmă că nu a fost niciodată chemat la audieri. Dovadă și felul furios în care a încheiat: ”Vedeți voi ce o să se întâmple, o să vorbesc și eu, o să fiu rău și eu!”, concluzionează fostul colonel Craiu.
Întreaga dezvăluire poate fi citită pe Tolo.ro!