Potrivit anchetei DNA, Silvian Ciupercă efectua demersuri pentru a avea susţinerea în alegerea ca membru în Consiliul Naţional de Integritate, instituţie care supraveghează Agenţia Naţională de Integritate, Ciupercă Vasile Silvian a luat legătura cu senatorul Ilie Sârbu, cu Victor Ponta, Oprişan Marian, Dragnea Liviu ocazie cu care a aratat că ”i-a transmis lui Chelaru un document vizavi de povestea aceea cu favorizarea unei firme din Timişoara”

În contextul în care în prezenta cauză s-au efectuat percheziţii la sediul Consiliului judeţean Ialomiţa, la biroul preşedintelui judeţean Ialomiţa şi la domiciliul lui Ciupercă Vasile Silvian, în cauză fiind începută urmărirea penală cu privire la fapte penale , Silvian Ciupercă se arată îngrijorat ” ceva nu e-n ordine cu povestea asta şi poate să fie ceea ce am mai discutat noi”. În contextul discuţiei din data de 28.11.2014 ora 17:29, cu Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Ciupercă Vasile Silvian îi comunică că: ”Am trimis acum şi vreau să-ţi cer acordul, că am trimis lui OCHEŞELU un document care explică de ce sunt eu implicat într-o cercetare privind favorizarea unei firme din Timiş şi care este speţa. Ca s-o vadă, trimitem pe e-mail la colegii noştri. Dar ţi-am trimis-o ţie întâi.” ……..”Că e …  oricum, eu îţi mulţumesc că m-ai propus şi că lucrurile sunt aşa şi tu nu ţi-ai schimbat impresia despre mine că, da, băieţii ăia au intrat cu buldozerul în apartamentul meu şi ei sperau să mă cheme la audieri, dar nu m-a chemat nici dracu’ şi am venit la treabă în ziua aia ca în mod obişnuit, dar după trei ore de întârziere. Ceva nu e-n ordine în toată povestea asta şi poate să fie ceea ce am mai discutat noi.

De asemenea, în contextual discuţiei din data de 28.11.2014 ora 14:49, Ciupercă Vasile Silvian l-a informat pe Dragnea Liviu că este propus pentru C.N.I. şi ” au creat ăştia în presă, au creat o problemă, am vorbit cu Chelaru, legat de suspiciunea aceea de favorizare a unei firme pe o concesiune”. Ciupercă Vasile Silvian l-a întrebat dacă are mai multe informaţii decât îi spune poate spune acum ( referindu-se la dosarul penal în care s-au efectuat perchezițiile din prezenta cauză):

Silvian Ciupercă: …….”Ai informaţii mai multe decât îmi poţi spune acum?

Liviu Dragnea:  N-am nicio informaţie aici.

Silvian Ciupercă: N-ai nimic, nu?

Liviu Dragnea:  Ce informaţie să am? Decât că am văzut şi eu discuţiile şi te-am sunat.

Silvian Ciupercă: Contextul ăsta. Îhî, îhî.

Liviu Dragnea:  De-asta am zis.

Silvian Ciupercă: Dar sunt într-o zonă doar de presă? Sau sunt şi într-o altă zonă?

Liviu Dragnea: Eu de unde să ştiu, SILVIAN? Ce am văzut la presă. Şi n-ai văzut că presa cotează foarte mult?

Silvian Ciupercă: Sigur, sigur. Îhî!”

Acuzațiile DNA

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că procurorii au pus în mişcare acţiunea penală şi l-au reţinut marţi pe Vasile Silvian Ciupercă, preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa, pentru luare de mită, două infracţiuni de folosirea influenţei şi autorităţii conferite de funcţia de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul a unui folos necuvenit, abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, două infracţiuni de instigare la abuz în serviciu,  instigare la fals intelectual şi  instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.