Inteligența artificială și inovațiile medicale. Cât costă perna anti-sforăit

Inteligența artificială și inovațiile medicale. Cât costă perna anti-sforăit Sursa Foto: Pixabay

Cercetătorii au dezvoltat cu ajutorul inteligenței artificiale o serie de dispozitive care revoluționează sistemul medical. Perna care oprește sforăitul sau mănușa anti-Parkinson sunt doar câteva din invențiile prezentate la târgul CES 2024.

Inteligența artificială ar putea rezolva probleme medicale care ne afectează viața de zi cu zi. De la sistemul inteligent care ne parchează autoturismul, la perna care indentifică dacă avem apnee sau probleme cu sforăitul, până la manușa care corectează Parkinsonul, toate aceste dispozitive reflectă progresul tehnologiei și sunt prezentate în cadrul CES 2024.

Inteligența artificială, la un alt nivel

Robotul care parchează mașină arată ca un skate-board și a fost costruit cu ajutorul conceptelor împrumutate din inteligența artificială. Dispozitivul este construit astfel încât să poată muta mașinile prin parcări și să le organizeze eficient. O companie din Coreea a inițiat deja câteva teste prin parcările din Seul.

Botezat Parkie, robotul autonom ajută șoferii să parcheze mai bine. Principiul de funcționare este relativ simplu. Șoferul lasă mașina într-un loc special amenajat, iar roboții, doi la număr, se plasează sub autoturismul respectiv și îl mută unde este programat.

Ne puteți urmări și pe Google News
Inteligența Artificială

Antibiotice realizate cu inteligența artificială. Sursa foto: Arhiva EVZ

Perna care te oprește din sforăit

O altă inovație tehnologică este perna care ne spune cât de bine sau cât de prost ne odihnim. În plus, dispozitivul minune are o funcție benefică pentru femei și bărbați deopotrivă. Ne oprește din sforăit.

Conectată la un telefon, perna detectează sforăitul, localizează poziția capului și ulterior repoziționează capul astfel încât căile respiratorii să fie eliberate. Prețul unui astfel de dispozitiv este de aproximativ 700 de dolari, potrivit stirileprotv.

„Poate detecta când ați început să sforăiți, vă localizează poziția capului și apoi, cu ajutorul unei presiuni ușoare a aerului, vă repoziționează capul, redeschizând căile respiratorii, fără să vă trezească”, a explicat Brent Chappel, reprezentantul companiei.

Perna care te oprește din sforăi

Sursa foto: Arhiva EvZ

Inteligența artificială și inovațiile medicale

Mănușa pentru pacienții cu Parkinson este un alt dispozitiv dezvoltat de inteligența artificială și care face parte din categoria inovațiilor medicale. Este o invenție care îi ajută pe acei pacienți care nu mai reacționează la tratamentele tradiționale.

Astfel, mănușa este un adevărat sprijin pentru pacienții care nu mai pot efectua lucruri banale. Și în acest caz prețul tehnologiei costă. Un astfel de dispozitiv costă până la 5.000 de dolari.