Întâlnirile intime ale lui Macron cu Armin Laschet

Întâlnirile intime ale lui Macron cu Armin Laschet

Banii pentru săracii UE, un tabu la Berlin

De aceea Merkel și Macron au dezvăluit o propunere pentru un fond de redresare pentru a ajuta economia europeană să revină pe picioare, anul trecut.

Mulți dintre cei mai apropiați aliați ai ei au fost uimiți.

Berlinul s-a opus întotdeauna ideii că banii dintr-un astfel de fond să fie fi distribuiți sub formă de subvenții nerambursabile, mai degrabă decât împrumuturi.

Pentru Germania, aceasta însemna prea multe transferuri fiscale de la statele UE mai bogate la cele mai sărace. Un tabu la Berlin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un oficial francez a declarat pentru Financial Times: „Tot ce privește subvențiile este un lucru bun”.

Un consilier principal al CDU a spus: „Marea îngrijorare este că criza economică va distruge piața unică europeană și chiar va amenința viitorul UE”.

El a adăugat că Merkel are nevoie de un „gest măreț” pentru a dovedi că nu a abandonat națiunile din sudul Europei, afectate puternic de virus.

Când UE se ceartă, Rusia câștigă

Deja în timpul crizei datoriilor europene, Laschet a solicitat o „discuție deschisă” în vederea unei soluții cuprinzătoare la criza datoriilor. Din care „euro-obligațiunile” ar fi putut face parte.

Luând partea lui Macron, care la acea vreme era ministrul economiei, Laschet a susținut că o ieșire a Greciei din zona euro ar fi putut declanșa răsturnări nedorite în sudul Europei.

„Ar putea duce la instabilitate într-un stat membru NATO. Rusia este pregătită cu miliarde pentru a ajuta Grecia într-un astfel de scenariu”.

În octombrie 2011, el a semnat scrisoarea deschisă a lui George Soros. Prin care solicita o implicare mai mare a UE în criza monedei unice.

Dacă Laschet câștigă alegerile din septembrie 2021, o va înlocui pe Merkel în calitate de cancelar.   Macron ar găsi în cele din urmă un aliat. Gata să adopte o abordare mai ambițioasă atunci când vine vorba de Europa.

 

Foto: Facebook